Home Novosti ERDOGAN ‘SPUSTIO’ PUTINA: PREDSJEDNIK RUSIJE PONIŽEN PRED KAMERAMA

ERDOGAN ‘SPUSTIO’ PUTINA: PREDSJEDNIK RUSIJE PONIŽEN PRED KAMERAMA

Erdogan se sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji u Iranu boravi radi Trilateralnog samita u Astana formatu.

Prvi sastanak licem u lice dvojice lidera otkako je počeo rusko-ukrajinski rat, održan je u Međunarodnoj konferencijskoj dvorani u Teheranu.

Predsjednici su se rukovali prije sastanka te imali priliku za kraća obraćanja, no ono što je mnogima upalo u oči jeste skoro jednominutno Putinovo čekanje da se pojavi Erdogan. Primjetila je to i Joyce Karam, američka analitičarka i profesorica Univerzitetu George Washington.

Ovih 50 sekundi koliko je Erdogan natjerao Putina da čeka, izgledajući rastrojeno pred kamerama, dovoljno govori koliko se toga promijenilo nakon Ukrajine”, napisala je Karam na svom Twitter profilu i otkrila da bi je ovo “slatka osveta Erdogana kojeg je 2020. godine Putin ponizio kada ga je natjerao da čeka 2 minute” tokom jednog susreta u Rusiji.

Predsjednici su se rukovali prije sastanka te imali priliku za kraća obraćanja.

Erdogan je tom prilikom podsjetio kako je u periodu kada nije održan sastanak licem u lice diplomatija s ruskom stranom održavana telefonom.

Dodao je kako je današnji susret u Astana formatu velika prednost.

Vani smo vidjeli prijatelje. Doista ćemo s vama danas podijeliti intenzivnu agendu. Vjerujem da se i u ovom formatu posredovanja u ovom procesu pristup Rusije odvija u pozitivnom smjeru. I na posljednjim pregovorima u Istanbulu pristup ruske delegacije je bio veoma pozitivan. Rezultati koje ćemo ovdje postići, pozitivno će uticati na cijeli svijet. Zahvaljujem u lično i ime delegacije. Nadam se da će naši susreti biti produktivni“, rekao je Erdogan.

Erdogan i Putin sastali su se 29. septembra 2021. godine u Sočiju, u Rusiji.

(Hayat)

Previous articleTOTALNI DEBAKL VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikovi mediji pokušali obmanuti javnost, pogledajte šta se stvarno dogodilo u Izraelu (VIDEO)
Next articleEROL AVDOVIĆ UPOZORAVA: “Postoji ta opasnost i bojim se da će gospodin Schmidt morati…”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.