Home Novosti (FOTO) Sramotni grafiti u centru Novog Sada: U Srebrenici nije bilo genocida,...

(FOTO) Sramotni grafiti u centru Novog Sada: U Srebrenici nije bilo genocida, Ratko Mladić je srpski heroj

Grafiti ispisani u strogom centru grada

“Migrante u kante”, “Komunisti kraj vam doći mora”, “Srbija je zemlja Srba” i kukasti krstovi su samo neki od grafita mržnje koji su jutros osvanuli širom Novog Sada. Većina grafita je ispisana u samom centru grada, nedaleko od Gradske kuće, ali i na par stotina metara od glavne zgrade policije.

Uprkos svemu tome i video nadzoru kojim je pokriven cijeli centar Novog Sada, huligani su neometano cijelu noć “iscrtavali” grad mržnjom. Takođe, upskos antigrafit jedinici koja zvanično funcioniše pri Gradskom zelenilu, grafiti do objavljivanja teksta nisu uklonjeni.

Poruka da je “Srbija zemlja Srba” napisana je na ulazu u javni toalet u pješačkoj zoni, dok su u obližnjem pasažu Hotela Vojvodina huligani napisali “U Srebrenici nije bilo genocida”. Oba grafita su udaljena svega desetak metara od Gradske kuće. Takođe, na objektu CK 13, koji se nalazi na stotinjak metara od Policijske uprave Novi Sad, nacrtani su kukasti krstevi i prijetnje komunistima. Talasu grafita, mržnje prethodili su događaji od 4. februara, kada su arganizacije iz Antifašističkog bloka održale zatvoren skup upravo u prostorijama CK13.

Istovremeno, ispred Uspenske crkve desničari su održali “spontano” okupljanje u pomen saradniku nacista Milanu Nediću. Nedićevci su imali namjeru da prekinu skup antifašista, ali ih je u tome spriječila policija koja im nije dozvoljavala da napuste plato ispred crkve.

Pored grafita u centru, huligani su ostavili tragi i na Limanu u Fruškogorskoj ulici gde su ispisali “Migranti u kante”, kao i “Ratko Mladić srsbki heroj”, piše NovaS.