Home Novosti BiH Gazi balije odjekivalo Pecarom: Golman Mladosti reagovao nakon nacionalističkog vrijeđanja

Gazi balije odjekivalo Pecarom: Golman Mladosti reagovao nakon nacionalističkog vrijeđanja

Fudbaleri Širokog Brijega i Mladosti remizirali su rezultatom 1:1 u posljednjem susretu 16. kola Premijer lige BiH.

Meč na Pecari okončan je rezultatom 1:1, a obilježili su ga navijački ispadi. Tačnije, određeni dio domaće publike, izrevoltiran lošim rezultatom po svoj tim, počeo je na nacionalnoj osnovi vrijeđati gostujuće fudbalere.

To je zabilježio i delegat ove utakmice Lazar Martinović iz Čapljine, koji je u svom izvještaju napisao sljedeće:
Organizacija utakmice po propozicijama natjecanja BH Telecom Premijer lige BiH. Klub domaćin osigurao sve uvjete potrebne za odigravanje utakmice. Održan brifing na vrijeme,sa svim službama i službenim licima.

Službeni predstavnici klubova,sukladno propozicijama natjecanja, dostavili popise sa jasno naznačenim igračima do 21 godine i igračima stranim državljanima. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci bez primjedbi. Na terenu, za vrijeme igre, nije bilo incidenata, dok je u dijelu tribine gdje su bili domaći navijači bilo nasportskog ponašanja (pirotehnika, navijanje), više u izvješću.

Doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih lica fer i korektan. Nakon utakmice se oglasio i golman gostiju Semir Bukvić, koji je putem facebook statusa iskazao svoje nezadovoljstvo tretmanom od strane publike na Pecari.

(Sport1.ba)