Home Novosti BiH GORE DRUŠTVENE MREŽE: Dodikov savjetnik brani Schmidta od kritika bh. građana…

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Dodikov savjetnik brani Schmidta od kritika bh. građana…

Ne stišavaju se reakcije nakon otvorenog pisma Azre Zornić visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Nacrt dokumenta izmjena Izbornog zakona koji OHR namjerava nametnuti, a koji se odnosi na entitet Federaciju BiH i popunjavanje Doma naroda tog entiteta, procurio je u javnost i izazvao salve uglavnom negativnih reakcija.

Apelantica u čiju je korist presudio Evropski sud za ljudska prava zbog toga što je diskriminisana u Izbornom zakonu Azra Zornić oštro je reagovala porukom na Twitteru, koju je uputila prvenstveno visokom predstavniku Christianu Schmidtu, ali i Ambasadi SAD u BiH i njemačkom kancelaru Olafu Sholzu.

“Gospodine Schmidt, PODSJEĆAM I UPOZORAVAM VAS, u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, zadatak OHR-a nije da produbljuje podjele u Bosni i Hercegovini. Ako postupite po volji HDZ-a sa Izbornim zakonom, rizikujete da budete uzrok NOVOG RATA u Bosni i Hercegovini. Rata koji bi se proširio…”, poručila je Zornić.

Nakon ovih upozorenja oglasio se Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši prefdsjednik VSTV-a BiH.

-Gospođa Azra Zornić, koju znamo kao svojevsrni simbol sarajevske borbe za “građansku državu” (presude Ustavnog suda) pak ne moli, ona prijeti Šmitu “ratom koji će se širiti” ako donese odluku na štetu politike bošnjačke nacionalne države. Građanski nema šta“, poručio je Tegeltija.

(SB)

Previous articleAMERIČKI AMBASADOR U BEOGRADU POSLAO JASNU I VAŽNU PORUKU SRBIJI: “Pred vama je sada važan izbor i ne bih želio da…”
Next articleNermin Nikšić odlučio više da ne šuti, “lupio je šakom od stol”: “Ako treba branit ćemo se i na ulici zajedno sa građanima na protestima, SDP-u je neprihvatljiv OHR-ov prijedlog Izbornog zakona!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.