Home Novosti BiH GOSPODINE INZKO, VRIJEME JE: “Majke Srebrenice” uputile otvoreno pismo visokom predstavniku u...

GOSPODINE INZKO, VRIJEME JE: “Majke Srebrenice” uputile otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH, traže da odmah…

Udruženje “Majke enklave Srebrenica i Žepa” uputilo je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Prateći rad visokog predstavnika u BiH, od njegovog dolaska pa do danas, mora se istaćiupornost i kontinuitet prozivanja svi onih koji su rušili ustavni poredak BiH.Svi izvještaji visokog predstavnika Vijeću sigurnosti UN-a, izazivali su pravu paniku kodnegatora genocida. Nisu se ustručavali da Valentina Inzka nazivaju pogrdnim imenima, da ga nazivaju zločincem.Nažalost, podrška međunarodne zajednice je u prethodnom periodu izostala, pa samim tim Valentin Inzko nije imao podršku za donošenje snažnijih odluka. U zadnje vrijeme došlo je do značajnije podrške međunarodne zajednice.

Očito je da su silni izvještaji Vijeću sigurnosti došli do onih koji odlučuju. Skidanje ploče sa studentskog doma na Palama, zahtjev Skupštini RS-a da oduzme priznanja presuđenim ratnim zločincima i na kraju podrška generalnog sekretara UN-a je dovoljan znak da je došlo konačno vrijeme da gospodin Inzko u što kraćem vremenu proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida.To bi svako bio najveći rezultat rada visokog predstavnika uBiH. Dajemo punu podršku visokom predstavniku na dosada urađenom, te ga pozivamo da proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida.

(SB)

Previous articleBOŠNJACI IZ KOZARCA SUTRA IZLAZE NA PROTEST: Dodik im je spremio novi EGZODUS, preko 50 kuća se trajno briše sa lica zemlje…
Next articleTUŽNA VIJEST: Umrla majka koja se među prvima sa četiri sina vratila u Srebrenicu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.