Home Novosti BiH GRLIĆ RADMAN SE MIJEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA NAŠE ZEMLJE: “Hrvatski nacionalni interes...

GRLIĆ RADMAN SE MIJEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA NAŠE ZEMLJE: “Hrvatski nacionalni interes je…”

Hrvatski ministar smatra da se kod predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen vidi njen iskren pristup i oduševljenje hrvatskim uspjesima.

Gordan Grlić Radman (HDZ), ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske komentirao je ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu.

Ona to ne skriva. To se moglo vidjeti u njezinom govoru na Bregani, kao i u govoru predsjednice Slovenije. To su bili trenuci kada sam ja osjetio toliki osjećaj ponosa. Bio sam preplavljen emocijama. To je doista povijesni trenutak i to nikada ne može iščeznuti – kazao je Grlić Radman.

Na pitanje kako se hrvatski ulazak u ove dvije europske integracije može iskoristiti na najbolji mogući način, ministar je odgovorio:

“Mi smo uvijek govorili i očekivali da budemo bliže Europi. Uvijek smo govorili da pripadamo europskom kulturološkom krugu i sada smo dobili potvrdu. Potvrđen je hrvatski identitet preko Europske unije. Naravno da je valuta isto dio identiteta, ali sada su i u kovanicama hrvatski brendovi. Tu se multiplicira hrvatski identitet.

Ističe da će se to prije svega odraziti na turizam.

“Hrvatska je autodestinacija, sada će turisti moći lakše dolaziti na hrvatski Jadran. Jačat će se gospodarstvo, i politički osnažujemo, i sigurnosno. Jača se i naša odgovornost prema granicama s trećim zemljama. Mi postajemo odgovorni za susjedstvo Zapadnog Balkana, čuvamo granice EU-a”, naveo je Grlić Radman za N1 dodajući da se može odraziti na puno aspekata, ali da u svakom slučaju kroz to raste i rejting Hrvatske.