Home Novosti BiH NOVE SRAMOTNE PROVOKACIJE U SREBRENICI/ Srbi “okitili” neustavnom zastavom povodom neustavnog praznika...

NOVE SRAMOTNE PROVOKACIJE U SREBRENICI/ Srbi “okitili” neustavnom zastavom povodom neustavnog praznika bošnjačko naselje

Od dolaska na vlast Mladena Grujičića ne prestaju provokacije prema Bošnjacima svake godine pred božične praznike.

Božić predstavlja najveći pravoslavnik praznik i trebao bi biti simbol radosti i slavlja ali ga Mladen Grujičić koristi za provokacije. Već je poznato da uoči Božića srbi kroz grad pjevaju četničke pjesme i vrijeđaju Bošnjake dok pripadnici MUP-a tzv. RS-a to mirno posmatraju i nereaguju.

Ove godine otišli su dalje i odlučili “zakititi” 100% Bošnjačko naselje neustavnom zastavom povodom neustavnog praznika.

Niko od Bošnjačkih predstavnika u SO Srebrenica nije se oglasio povodom ovoga. Vjerovatno se ne žele zamjeriti srpskim kolegama.

Također prije dva dana kada se desila saobračajna nesreća u mjestu Soloćuša povrijeđena žena je ostala zarobljena u autu sat vremena jer su pripadnici vatrogasne jedinice kitili bandere neustavnom zastavom. Jedan vatrogasac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti došao je u pomoć i pomogao nesretnoj ženi.

(ZASREBRENICU.ba)