Home Novosti BiH Grujičić: Nikada neću izgovoriti da je u Srebrenici počinjen genocid

Grujičić: Nikada neću izgovoriti da je u Srebrenici počinjen genocid

– Na Komemorativnoj sjednica Skupštine opštine Srebrenica srpski odbornici i prisutni zvaničnici odali su počast svim nevino stradalim žrtavama Srebrenice.

Bošnjački odbornici bojkotovali su sjednicu, budući da su odbornici iz reda srpskog naroda 2. jula mimo svih dogovora usvojili Rezoluciju o stradanju Srba u 20. vijeku.

U vrijeme održavanja Komemorativne sjednice u sali SO Srebrenica odbornici iz reda Bošnjaka boravili su u Memorijalnom centru u Potačarima, gdje su na svoj način odali počast svim stradalim žrtavama.

“Mi ne želimo sjediti sa onima koji negiraju genocid. Bošnjaci moraju čuvati uspomenu na žrtve, a svi znamo da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima”, rekao je za FTV Ćamil Duraković, predsjednik SO Srebrenica.

“Nikada neću izgovoriti da je na ovim prostorima počinjen genocid. U Memorijalnom centru su osim civila sahranjeni i vojnici. Ovo je loša poruka od strane bošnjačkih političara u Srebrenici, pojedinaca koji je rade u korist srpskog naroda. Oni slijede politiku koja dolazi iz Sarajeva”, istakao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice.

federalna.ba/Dino Durmić

Previous articleVUČIĆ IZDAO HITNO NAREĐENJE SVIM MINISTRIMA: Ko ne uradi OVO, “nema potrebe da se vraća sa odmora”
Next articleSKANDALOZNA, GROZNA IZJAVA: Milorad Dodik rekao da se u Potočare donose prazni tabuti
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.