Home Novosti BiH HADŽIKADIĆ: “Molim da Dodika ubuduće zovemo ‘Mile Bosanac’. Hajde da do kraja...

HADŽIKADIĆ: “Molim da Dodika ubuduće zovemo ‘Mile Bosanac’. Hajde da do kraja slijedimo njegovu logiku”

Od sada ću ga tako zvati i u razgovoru i u medijima, rekao je Hadžikadić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miorad Dodik u svojim javnim istupima, Bošnjake naziva muslimanima. Zbog čega to Dodik radi, odgovor je dao Mirsad Hadžkadić, predsjednik Platforme za progres.

“Dodik Bošnjake naziva muslimanima. On zna da je jezik važan. SANU je to davno rekla. Ne smije se koristiti ništa bosansko u jeziku, jer ono o čemu se ne govori i ne postoji.
Tako Dodik i njegovi nalogodavci žele stvoriti privid da je i sama Bosna i Hercegovina vještačka država koja treba samo ‘muslimanima’.Sad je došao na red i termin ‘Bošnjaci’ i ‘bošnjački’. Da ne bi Međunarodna zajednica, ne daj Bože, slučajno zaboravila da se radi o muslimanima.

A muslimani su, po Dodiku, teroristi. Pa ako je tako, hajde da do kraja slijedimo njegovu logiku. Ako su Bošnjaci muslimani, onda su Srbi pravoslavci, a Hrvati katolici, jer po Dodiku, svi su vjernici.

Onda, ako muslimani, pravoslavci i katolici (i jevreji i ateisti i gnostici i agnostici) žive u Bosni i Hercegovini, onda su svi po nacionalnosti Bosanci i Hercegovci. Ako je tako, onda je i Dodik Bosanac. Potpisujem. Od sada ću ga tako zvati i u razgovoru i u medijima. Molim da ga ubuduće zovemo Mile Bosanac”, kazao je Hadžikadić.

(Sl.B)