Home Novosti HAOS U “ĆIRILICI”: “Izetbegović to govori u demokratskoj Republici Srpskoj, on može...

HAOS U “ĆIRILICI”: “Izetbegović to govori u demokratskoj Republici Srpskoj, on može da ode tamo i da u štabu najgorih ukoljica muslimanskih ustaša drži takav govor…”

U emisiji “Ćirilica” urednika i voditelja Milomira Marića gosti su bili Čedomir Antić, historičar, Dejan Ristić, historičar, Predrag Marković, historičar i političar, Branko Lukić, advokat, i Ljubodrag Dimić, akademik.

Pored tema u vezi sa Srbijom i stanjem na Kosovu, posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako se uživo fabriciraju laži i podižu tenzije kada je u pitanju politička siutuacija u Bosni i Hercegovini.

Tako je sveukupna srbijanska, ali i javnost u regionu, mogla čuti i vidjeti potpuno izmišljenu izjavu Bakira Izetbegovića iz Gacka, koju je urednik i voditelj “Ćirilice” Milomir Marić upotrijebio kao uvod u temu pod nazivom “Žele da ukinu Republiku Srpsku kao genocidnu”.

– Zakon o negiranju genocida koji je Valentin Inzko doneo je preduslov za ono što je rekao Bakir Izetbegović.

Kreće naša osveta, mi imamo pravo na osvetu, Srbi ne shvataju šta će ih snaći, ova osveta neće biti u ratu, ali sve ide na našu stranu i dovešće do onoga što je ranije spominjano, do ukidanja Republike Srpske kao genocidne – kazao je Milomir Marić, izmislivši dio izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Odmah je uslijedila dogovorena rafalna paljba iz najžešćih arsenala, a za to je ovog puta bio zadužen historičar Čedomir Antić.

– A gde on to govori? On to govori u Kuli Fazlagića, znači u demokratskoj Republici Srpskoj on može da ode na prostor opštine Gacko i da u štabu najgorih ukoljica muslimanskih ustaša drži takav govor. Hajde da vidimo da bilo ko iz Srbije ode da drži sličan govor u Sarajevu. Jedno što znam sigurno, pobedili Bošnjaci ili izgubili, Izetbegović će biti brojniji i bogatiji – kazao je Čedomir Antić.

Kako se u medijima u Srbiji podižu tenzije i izmišljaju izjave, najbolje svjedoči najnoviji video.

https://youtu.be/s7OFxEg06w8

(SB)