Home Novosti BiH HISTORIJSKI REVIZIONIZAM NA DJELU: Usvojili rezoluciju o stradanju Srba, pa je žele...

HISTORIJSKI REVIZIONIZAM NA DJELU: Usvojili rezoluciju o stradanju Srba, pa je žele proslijediti Skupštini Crne Gore

Skupština općine Srebrenica usvojila je danas Rezoluciju o stradanju srpskog naroda u Srebrenici u 20. vijeku i osudila sve zločine počinjene nad Srbima, kao i pripadnicima svih naroda na prostoru bivše Jugoslavije u tom periodu, javila je SRNA.

Za ovu odluku glasali su srpski odbornici, jer su bošnjački napustili sjednicu nakon duge rasprave.

Inicijativu za donošenje Rezolucije podnio je potpredsjednik Skupštine općine Radomir Pavlović iz SNSD-a, koji je rekao da ovaj dokument treba da pokaže obim srpskog stradanja i osudi zločine počinjene nad Srbima u 20. vijeku.

“Na ovaj način želimo da pokažemo da je neopravdano proglašavati srpski narod genocidnim nakon ovolikih žrtava i njegove odbrambene, slobodarske i vječite borbe na strani pobjednika protiv osvajača”, rekao je Pavlović.

Zaključeno je da se tekst Rezolucije proslijedi Narodnoj skupštini RS da zauzme stav o ovom pitanju. Dokument će biti proslijeđen i parlamentu Crne Gore.

Načelnik općine Mladen Grujičić smatra da je ovo “pravi potez da se zaštite srpski interesi”.

“Rezolucija pokazuje da je u cijeloj BiH stradao srpski narod, i to dokumentovano, bez ikakvih laži i podvala, dok, na drugoj strani, postoje razne malverzacije koje su bacile sjenu na istinske nevine žrtve”, smatra Grujičić.

Previous articleMargit Tomik-Levy uputila otvoreno pismo Draganu Čoviću: “Vi ste lopina, a sve lopuže kad-tad fasuju koju deceniju murije”
Next articleJASNO JE DA GRUJIČIĆ RADI PO DODIKOVOJ DIREKTIVI: Evo šta je rekao o današnjoj rezoluciji o stradanju Srba u Srebrenici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.