Home Novosti BiH Margit Tomik-Levy uputila otvoreno pismo Draganu Čoviću: “Vi ste lopina, a sve...

Margit Tomik-Levy uputila otvoreno pismo Draganu Čoviću: “Vi ste lopina, a sve lopuže kad-tad fasuju koju deceniju murije”

“Srdačno Vas pozdravljam tradicionalnim domoljubnim pozdravom” Za dom(aći zatvor) spremni”! Uz želju da Vas đavo što pre nosi od nas”

Margit Tomik-Levy, primadona Opere sarajevskog Narodnog pozorišta, uputila je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću, a objavila ga je na svom Facebook profilu.

Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

– U povodu promocije Vašeg epohalnog literarnog dela, čast mi je i zadovoljstvo čestitati Vam na ovom remek delu i prodivaniti malo o nekim detaljima iz Vaše knjige (ne znam kako se knjiga zove, ali to nije ni važno, ionako je niko zdrav neće čitati). Dozvolite mi, molim Vas da delimo suprotna mišljenja o nekim Vašim idejama. Vi ste vrlo obimno podastrli argumente a ja ću to pojednostaviti iz razumljivih razloga, puno ste obrazovaniji i talentovaniji od mene iako imam više akademskih titula od Vas. Vi ste čudo, priznajem, jer za te titule su meni trebale 22 godine da se gnjavim po kabinetima, amfiteatrima, arhivima, bibliotekama i učionicama, a Vi ste to briljantno i munjevito odradili u restoranima širom fantomske Herceg Bosne, uz probrane delicije, uživajući u njima i zvukovima svetski priznate klasike – gange sa hercegovačkog kamena. Gusle su zakon, čestitam i na tome.

Dakle, počela bih od “KONSTITUTIVNOSTI” i “LEGITIMNOG PREDSTAVLJANJA NARODA”. EK je donela rezoluciju u kojoj kažu da to nije u duhu europejske tradicije i da lagano odj..ete sa tom pričom i Vi i Vaši legitimni lobisti. Vi znate da to možete pričati samo glupom tokmaku Dodiku, zatucanim ustaškim recidivistima i mentalno zaostalim biračima u Hercegovini koji još uvek za HDZ glasuju (ka gorski vukovi) a nekada njaču ko tovari. Svim ostalim ste vi živa šega sa tim sranjem…. Legitimno predstavljanje naroda je ozbiljna stvar. Po uzoru na svog idola Antišu Pavelića i njegovog idola Hiću Adolfa, Vi bi da budete jedini predstavnik katoličkog življa u BiH? Ko je protivu toga Vi bi otvorili vaspitno popravna odmarališta Jasenovac, Staru Gradišku … gde bi ih u ugodnom ubeđivanju vaspitavali i onda prevaspitane a telesno nekompletne krstili u Savi? Kategorično odbacujem, jednako tako kako je učinila i kurva Europa (koja mrzi Hrvate). Đaba ste joj onomad skladali skladbu „Danke Deutschland“ . Ništa „Danke Deutschland“. Ne da Angela Merkel a oni njeni zelembaci su još gori…. Budimo realni g. Dragane. Evo, ja ću polako, da me razumete – vidite Dragane, Vi ste lopov, je li tako? Ako jeste, a jeste, ne hapate vi samo od katolika. Vi kad kradete, beli kradete i to od svih građana BiH. Kako onda mislite da budete legitimni predstavnik samo jednog naroda. U tom slučaju bi morali prestati pljačkati druga dva naroda i “ostale” a to Vam se ne isplati. Gluho bilo, mogli bi opuhani konstitutivni nekatolici i “ostali” tražiti povrat svog novca. Radosna vest je da toga neće biti a tragična vest (za Vas) je da strane obaveštajne UDBE tačno znaju gde ste vas trojica zdekovali koju valutu i budno motre na nju… Čujem i da ce Radobolju vratiti u prvobitno korito pa će Vam ona žuboriti kroz ganjak i trpezariju. U garažu ćete moći parkirati čamac za spasavanje.

No, nežemo više o tim tegobnim temama. Vratila bih se opet na Vašu epohalnu knjigu druže Dragane Bevc Kardelj. Impresivno!!! Naročite su me dojmili opisi kako ste 16 godina uzimali grdne pare iz kase BiH a čelo vreme radili za hrvatski fašisticki režim (NRH, NDH, nemam Vam pojma kako mu je pravo ime). Ništa manje nisu interesantni opisi Vaših blokada države, ucena i prevara (osobito finansijskih). Fantasticno! Baš vas briga što će narod govoriti 1000 godina nakon Vaše smrti da ste ljigavac, izdajnik, kriminalac… ma, narod je samo ljubomoran što nije i on imao priliku i pameti za isto. Neverovatno je kako ste vispren i pronicljiv čovek. 3 – 4 000 stranica može napisati samo onaj ko zna šta hoće da kaže, totalni ludak ili prorok. Vi ste ovo treće. Prokužila sam Vas odmah kad sam videla format knjige i kvalitet papira… Kao što malopre rekoh, Vi ste lopina a sve lopuže kad-tad fasuju koju deceniju murije. Vas trojica morate biti troglavi kapo murijašima, ali… vi najbolje znate koliko je para pokradeno prilikom gradnje modernog zatvora u Vojkovićima. Fali im svega a najviše (u vreme korone) toalet papira. Bakir neće imati problema, on pere guzicu. Ni Vi necete imati problema, samo ponesite te svoje knjige. Biće Vam dosta za narednih deset godina. Dodik je naj..ao.

Srdčcno Vas pozdravljam tradicionalnim domoljubnim pozdravom” Za dom(aći zatvor) spremni”! Uz želju da Vas đavo što pre nosi od nas.

(FACE TV)

Previous articleLAGUMDŽIJA ZALEDIO DODIKA: “NATO u BiH je ZAVRŠENA STVAR!” (VIDEO)
Next articleHISTORIJSKI REVIZIONIZAM NA DJELU: Usvojili rezoluciju o stradanju Srba, pa je žele proslijediti Skupštini Crne Gore
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.