Home Novosti BiH Hodžić nakon napada: Nasilnik mi je prijetio da će me zaklati ako...

Hodžić nakon napada: Nasilnik mi je prijetio da će me zaklati ako pozovem policiju

Povratnik u Prijedor Azrin Hodžić kojeg je jučer fizički napao nasilnik Renato Marjanović kazao je kako je kompletan incident bio poražavajući za njega te da ne može riječima opisati kako se osjećao.

“Moglo je biti još gore. Čini mi se da je imao pištolj za pasom i morao sam se brinuti da ne dođe do krvoprolića. I sada gledam taj snimak, sav sam se naježio i ne znam šta da kažem”, rekao je Hodžić.

On je istakao kako nasilnika Marjanovića, koji ga je napao zbog istaknutog grba države Bosne i Hercegovine na prikolici, uopće ne poznaje. Kako kaže, nasilnik ga je najvjerovatnije pratio do firme ispred koje je parkirao automobil.

“Prvo me je zvao, a na šta nisam reagovao. Mislio sam da zove nekoga od radnika”, kazao je Hodžić dodajući da mu je Marjanovića nakon toga prišao i rekao kako ga pozdrava “grupa iz Banja Luke”.

Hodžić nam je kazao da mu je Marjanović rekao da skine grb Bosne i Hercegovine, a što on nije učinio. Nakon toga nasilnik je izašao iz vozila i počeo da cijepa ceradu Hodžićevog vozila.

“Okrenuo sam se i pitao ga da li je normalan nakon čega me je napao. Udario me je par puta, a ja sam ga uspio odgurnuti. U tom trenutku sam vidio da ima najvjerovatnije pištolj. Nisam vidio pištolj, ali sam ga osjetio pod jaknom. Zbog toga nisam želio u dalji konflikt”, rekao je Hodžić.

Ispričao nam je da je zbog toga odlučio da pokuša smiriti nasilnika riječima kako će skinuti državni grb. Kada je uspio u tome Marjanović je zaprijetio svim radnicima, koji su vidjeli šta se desilo, da će ukoliko pozovu policiju, zajedno sa svojom grupom doći njihovih kuća i izvršiti pokolj.

“Tako je i meni rekao, odnosno da će mi zaklati porodicu ukoliko progovorim. Onda je izvadio telefon i počeo snimati, bio sam primoran da to ponavljam. Poslije toga mi se izvinio i nestao”, kazao je Hodžić.

Sve je prijavio Policijskoj upravi Prijedor ističući kako su policijski službenici bili izuzetno korektni. Kako kaže, dva puta nakon prijave su ga zvali, a jutros je dao i zvaničnu izjavu.

“Saznao sam da je od i ranije potezao pištolj na neke osobe. Više momke iz reda Bošnjaka. To nije išlo ni u javnost, a ni u policiju jer ljudi iz straha nisu željeli prijavljivati”, rekao je Hodžić.

POVEZANO: Prijedor: Bošnjaka natjerao da se izvine Srbima i RS-u je je imao grb BiH na prikolici

(Klix.ba)