Home Novosti BiH Prijedor: Bošnjaka natjerao da se izvine Srbima i RS-u je je imao...

Prijedor: Bošnjaka natjerao da se izvine Srbima i RS-u je je imao grb BiH na prikolici

Užasne scene iz Prijedora kruže društvenom mrežom Facebook

Kozarčanin Azrin Hodžić preživio je pravu noćnu moru nakon susreta s nasilnikom Renatom Marjanovićem iz Prijedora, koji je od njega, ničim izazvan, u jednom trenutku zatražio da s autoprikolice skine zvaničan grb BiH.

Ovaj ga nije odmah poslušao, pa mu je Renato, prema Azrinovim riječima, prišao s leđa, uhvatio ga za vrat i tri puta udario šakom u glavu. Potom je nastavio s kidanjem cerade.

– Učinilo mi se da je naoružan. Bio je baš nasilan pa sam uzeo šrafciger i odlučio da skinem grb. Ni sam ne znam otkud mi toliko strpljenja. No, tu nije bio kraj mukama. Tražio je od mene da, dok skidam naljepnicu, ponavljam njegove riječi. Morao sam se izviniti prijedorskim Srbima i RS zato što imam grb BiH na prikolici i obećati da ga više neću stavljati. Sve vrijeme je to snimao mobilnim telefonom – kaže Azrin i dodaje da se sve dogodilo jučer ujutro oko 8.30 sati na jednom prijedorskom otpadu, gdje je donio sekunadarne sirovine, prenosi Avaz.

Renato je potom snimak postavio na svojoj Facebook stranici. Slučaj je policiji prijavljen istog dana. U PU Prijedor potvrđeno je da se za R. M. intenzivno traga, kao i da se, uz saglasnost tužioca, poduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku osobe.

R. M. se tereti za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, kao i nanošenje tjelesnih povreda. Renato Marjanović je, prema nezvaničnim saznanjima, odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, krivičnim djelima i prekršajima.