Home Novosti Ivica Puljić “rasformirao” lidera SNSD: Dodikovo pismo UN-u završilo u kanti za...

Ivica Puljić “rasformirao” lidera SNSD: Dodikovo pismo UN-u završilo u kanti za smeće

“Kaže čistačica iz UN-a da je u kanti za smeće glavnog tajnika Guterresa našla Dodikovo pismo”, napisao je Puljić na svom Twitter nalogu

Bosanskohercegovački novinar s američkom adresom Ivica Puljić na svom Twitter nalogu objavio je da je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres bacio pismo koje mu je stiglo od Milorada Dodika,

“Kaže čistačica iz UN-a da je u kanti za smeće glavnog tajnika Guterresa našla Dodikovo pismo”, napisao je Puljić na svom Twitter nalogu.

Dopisnik Al Jazzera Balkans iz Sjedinjenih Američkih Država navodi i da generalni sekretar UN nije htio ni pogledati dopis.

“Neotvoreno, ali poderano.

Poslao ga preko ruskog ambasadora kojeg u širokom luku zaobilaze u UN-u.

Napao u pismu Svena Alkalaja. Čuvara BiH časti. No pasaran!”, stoji u postu na Twitteru, prenosi politicki.ba. Dodik je, kako su objavili pojedini mediji jutros, preko ruske misije pri UN poslao pismo UN-u u kojem tvrdi da je BiH proglasila neutralnost u tekućoj agresiji Rusije na Ukrajinu.

Ne bi bilo prvi put da se Dodik tako ponaša. Rusku diplomatsku službu i ranije je koristio kako bi odbacio navode visokog predstavnika tokom debata u Vijeću sigurnosti o situaciji u BiH.

(Oslobodjenje)