Home Novosti BiH IZ odgovorila Željani Zovko: “Nisu samo Hrvati u BiH ‘evropski’ narod koje...

IZ odgovorila Željani Zovko: “Nisu samo Hrvati u BiH ‘evropski’ narod koje EU treba štititi u BiH”

Nakon što je Željana Zovko u Evropskom parlamentu etiketirala Islamsku zajednicu u BiH i Tursku kao glavne krivce za pobjedu Željka Komšića na proteklim izborima u BiH, kontaktirali smo IZ traživši komentar na njene navode.

Iz Ureda reisu-l-uleme kratko su nam kazali da je hrvatska desnica nastavila s iznošenjem neosnovanih optužbi.

“Ovo je nastavak jedne zlonamjerne kampanje hrvatske desnice protiv Islamske zajednice i bosanskih muslimana koja traje već dugo i koja je kulminirala optužbama za uplitanja Islamske zajednice u izborni proces bez navođenja ikakvih dokaza. Ove optužbe odbacujemo i smatramo ih krajnje zlonamjernima” – kazao je Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme, za medije, piše “Avaz“.

Kako je kazao, ovo je jedan skandalozan nastup u kojem su Zovko i njeni istomišljenici predlagali amandmane koji su štetni po BiH.

“Skandalozno je da neko nastupa s pozicije da su samo Hrvati evropski narod u BiH čija prava EU treba zaštititi, a da u isto vrijeme otvoreno zagovara segregaciju djece u obrazovnom sistemu i podstiče dodatne podjele među narodima i građanima. Vjerujemo da će Evropa, kao što je to bio slučaj i do sada, prozreti kroz ovu zlonamjernu propagandu” – poručili su iz Islamske zajednice.

POVEZANO: Zovko ponovo lupa: Turska je Bošnjacima rekla da glasaju za Komšića