Home Novosti BiH IZETBEGOVIĆ U SAMO JEDNOJ REČENICI ZALEDIO DODIKA I ČOVIĆA: “Čekam vrijeme da...

IZETBEGOVIĆ U SAMO JEDNOJ REČENICI ZALEDIO DODIKA I ČOVIĆA: “Čekam vrijeme da Srbi i Hrvati tretiraju Bošnjake kao što oni tretiraju druge” (VIDEO)

Izetbegović je podsjetio da upravo zbog NATO puta i opstrukcija na tom putu SDA nakon općih izbora 2018. godinu dana nije pristajala na formiranje vlasti.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prokomentirao je ranije izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića na Facebooku o izostanku podrške predstavnika bošnjačkog naroda putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO-u. Izetbegović je podsjetio da upravo zbog NATO puta i opstrukcija na tom putu SDA nakon općih izbora 2018. godinu dana nije pristajala na formiranje vlasti.

– SDA je insistirala na tome da se nastavi NATO put u skladu s ranijim strategijama i odlukama – poručio je Izetbegović.

Govoreći o položaju određenih konstitutivnih naroda u dijelovima Bosne i Hercegovine u kojima je taj narod u manjini, Izetbegović je istaknuo da je u Sarajevu četiri godine opsade, voljom građana, za načelnika općine Centar izabran kandidat srpske nacionalnosti.

– Sada ponovo u općini Centar imamo izabranog načelnika koji je Srbin. Imali smo gradonačelnika Ivu Komšića koji je Hrvat. Do prije nekoliko mjeseci imali smo Hrvata kao prvog čovjeka Kantona, Marija Nenadića. To je bilo voljom političara i dogovorom političara. I kada je u pitanju narod i kada su u pitanju političari, tako stoje stvari – poručio je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović da je u Vladu Tuzlanskog kantona imenovan ministar iz HDZ-a BiH, iako ta stranka nema zastupnike u Skupštini.

– U Varešu je dva puta zaredom izglasan Hrvat za gradonačelnika, i to iz HDZ-a. Toliko o Bošnjacima. Ja čekam vrijeme kada ću vidjeti da na takav način srpski i hrvatski političari i glasači tretiraju predstavnike i kandidate iz bošnjačkog naroda – kazao je Izetbegović.

(SB)

Previous articlePERFIDNA IGRA DRAGANA ČOVIĆA: Lider HDZ-a BiH „legitimnog“ Srbina brani svim sredstvima, u akciji su i studenti, spominje se Šerijat…
Next articleŽESTOK OKRŠAJ DRAGANA I DENISA: Bećirović: “Ne trebate nas trpati u torove”; Čović: “Da li ste u nekom toru ili niste, to ćete se sami opredjeljivati”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.