Home Novosti BiH IZETBEGOVIĆ ZALEDIO DODIKA: “Dovest će u pitanje možda i cijeli entitet, NERVOZAN...

IZETBEGOVIĆ ZALEDIO DODIKA: “Dovest će u pitanje možda i cijeli entitet, NERVOZAN JE!”

Večeras je u programu televizije Hayat gostovao Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i delegat Doma naroda državnog Parlamenta.

Na poruke iz RS-a kako su bošnjački politički predstavnici opstruirali obraćanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Izetbegović odgovara da su Džaferović i Schmidt postupili ispravno.

“Vijeće ministara koje predvodi Tegeltija je servisno tijelo Predsjedništva BiH, a Predsjedništvo BiH predstavlja državu u međunarodnim institucijama. Ovaj put je Džaferović kao predsjedavajući odlučio da se obrati i da se sazna istina, faktički je njegovo i Schmidtovo izlaganje veoma slično. Ispravno je postupio. Srbi nisu pomenuti, pomenuti su oni koji ruše državu, Dodik i SNSD”, kazao je Izetbegović za Hayat TV.

Izetbegović kaže kako stvari ne idu kako je Dodik zamislio.

“Stvari ne idu kako je Dodik zamislio, on je otvoren čovjek, znam šta je planirao. Mislio je da se Zapad raspada, da NATO slabi, da se SAD povlači, on je računao na neke snage sa Istoka. Onda je Zapad odgovorio kako je odgovorio i na ovo što on radi i na agresiju Rusije. Dovest će u pitanje možda i cijeli entitet, nervozan je”, kazao je.

(SB)