Home Novosti BiH JADRANKA KOSOR LJUTA KAO RIS: “Najslabija Evropska komisija ikada. Pozeri bez sadržaja,...

JADRANKA KOSOR LJUTA KAO RIS: “Najslabija Evropska komisija ikada. Pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja, Zapadni Balkan nije im zanimljiv za foto prilike”

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je komentirala rezultate današnjih sastanaka europskih lidera u Bruxellesu te uputila kritike zbog toga što zemlje Zapadnog Balkana odlaze praznih ruku.

Sastanak na vrhu država članica EU-a i Zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u četvrtak u Bruxellesu bez zajedničke izjave i bez konferencije za novinare.

Čelnici 27 država članica u 15 sati počeli su redoviti sastanak na vrhu i očekuje se da će dati zeleno svjetlo za kandidatski status Ukrajini i Moldaviji. Time će te dvije zemlje na putu prema EU-u preskočiti Bosnu i Hercegovinu i Kosovo, jedine dvije zemlje Zapadnog Balkana koje još nemaju status kandidata za članstvo.

EU je Zapadnom Balkanu obećao europsku perspektivu još 2003. godine na samitu u Solunu.

Francusko predsjedništvo je pokušavalo ukloniti bugarsku blokadu Sjeverne Makedonije, koja zajedno s Albanijom čeka odobrenje za otvaranje pristupnih pregovora. Međutim, te nade je ugasio bugarski premijer Kiril Petkov, koji je prije početka samita sa zapadnim Balkanom rekao da nema izgleda da se na ovom samitu deblokira otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom, ali je dao naslutiti da bi se rješenje moglo postići sljedećih dana.

Bilo je prijedloga da se i Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, ali oko toga nema konsenzusa.

Kosor ih oprala na Twitteru: Zapadni Balkan nije zanimljiv za foto prilike

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je komentirala rezultate današnjih sastanaka europskih lidera u Bruxellesu te uputila kritike zbog toga što zemlje Zapadnog Balkana odlaze praznih ruku.

“Poražavajući rezultat europskih dužnosnika danas u Bruxellesu. Zapadni Balkan nije im u ovom trenutku zanimljiv za foto prilike gđe predsjednice Europske Komisije i gosodina predsjednika Europskog Vijeća”, napisala je u prvom tvitu.

Dodala je:

“Najslabija EK ikada. Pozeri bez sadržaja, snage, stava i znanja”.

Previous articleHLADAN TUŠ ZA DRAGANA ČOVIĆA: DRAGANA ČOVIĆA: Iz Rezolucije Evropskog parlamenta definitivno izostavljeno “legitimno političko predstvaljanje”!
Next articlePREMIJER SLOVENIJE ROBERT GOLOB NE ODUSTAJE OD NAS TAKO LAKO: “Insistirati ćemo da BiH dobije status kandidata, ako treba i do jutra”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.