Home Novosti BiH Janjić: Spremaju se nove sankcije i Srbiji! Imena do kraja januara!

Janjić: Spremaju se nove sankcije i Srbiji! Imena do kraja januara!

Dušan Janjić, politički analitičar, gost je u večerašnjem “Centralnom dnevniku”.

Janjić: “Kada sam prošlog puta govorio o sankcijama, govorio sam o njemačkim sankcijama! EU nema snage da postigne konsenzus po pitanju sankcija! Pojedinačne zemlje, njih 20, uvest će pojedinačne sankcije! Među njima je i Njemačka! Trenutno traje druga faza sankcija! Prva faza su bili Kosovo i Srbija! Spremaju se nove sankcije i Srbiji! Znat će se imena do kraja januara! Na to se odnosila Vučićeva objava da Srbe čekaju teška vremena!

Fokus ovih sankcija je na korupciji, a kada je fokus na korupciji, znači da je ona i dokazana! Ovo su ozbiljno osmišljeni pravni potezi! Amerika će pri svojim ambasadama imati specijalne savjetnike koji će pratiti primjenu sankcija! Postoji mehanizam saradnje SDA i tužilaštava zapadnog Balkana!

Ove sankcije su osmišljene sa vrlo jasnim političkim ciljevima! Usmjerene su protiv svih politika koje izazivaju rat i etnonacionalističku mržnju! Sada je otvoren prostor da Schmidt djeluje sa bonskim ovlaštenjima! Neće se niko moljakati; prostor je otvoren da se djeluje! Nije šega ovo što Dodik radi! Nije za potcjenjivanje što radi Čović! SDA je ozbiljno shvatila ove sankcije i očekuje sankcije u svojim krugovima!”

Gostovanje Dušana Janjića gledajte UŽIVO u “Centralnom dnevniku” putem ovog LINKA!