Home Novosti BiH JE LI OVO DODIK ODSVIRAO KRAJ DOBRIM ODNOSIMA S ČOVIĆEM: “Sad ćemo...

JE LI OVO DODIK ODSVIRAO KRAJ DOBRIM ODNOSIMA S ČOVIĆEM: “Sad ćemo vidjeti kakvu će gospođa Krišto imati podršku srpske strane; Ozbiljna, nepotrebna greška…”

JE LI OVO DODIK ODSVIRAO KRAJ DOBRIM ODNOSIMA S ČOVIĆEM
JE LI OVO DODIK ODSVIRAO KRAJ DOBRIM ODNOSIMA S ČOVIĆEM

(…) gospođe Krišto koja je u jednom osjetljivom trenutku, sa generalnim sekretarom NATO-a obezbijedila da sjede samo ministar odbrane, musliman, ministar inostranih poslova, musliman, njegov zamjenik Hrvat, ona i njen šef kabineta, a da niko od Srba ne sjedi tu.

 

 

Milorad Dodik obrušio se danas na predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto nakon posjete generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga Sarajevu.

“Prije dva dana smo imali posjetu ovdje generalnog sekretara NATO-a. Vidjeli smo da je gospođa Krišto eliminisala srpske predstavnike sa sastanka, obezbjeđujući da samo predstavnici Federacije budu na sastanku sa tim komandantom.

U svakom slučaju, to je sastanak Federacije i NATO-a, a ne Bosne i Hercegovine.

To izbjegavanje gospođe Krišto da uključi u razgovore predstavnike srpskog naroda, a u to uključi predstavnike hrvatskog i bošnjačkog naroda, više se neće tolerisati”, rekao je Dodik, prenosi Raport.

Dodaje da je, bez obzira na sve izgovore koji se mogu dati o tom pitanju, neprihvatljivo da su u zadnje četiri međunarodne posjete isključeni sa sastanka članovi Kolegija.

Zatim je rekao nešto što bi moglo nagovijestiti poremećaj odnosa između tradicionalnih partnera u vlasti, Dodikovog SNSD-a i HDZ-a, čiji je član Krišto.

“Dakle, sad ćemo vidjeti kakvu će podršku imati gospođa Krišto srpske strane. Dok se god ta praksa ne promijeni s njene strane, neće se promijeniti ni s naše.

Mislim da je ovo bila ozbiljna, nepotrebna greška gospođe Krišto koja je u jednom osjetljivom trenutku, sa generalnim sekretarom NATO-a obezbijedila da sjede samo ministar odbrane, musliman, ministar inostranih poslova, musliman, njegov zamjenik Hrvat, ona i njen šef kabineta, a da niko od Srba ne sjedi tu.

Mi ćemo promiieniti našu politiku po tom problemu”, reko je Dodik.

Previous articleVANREDNO, U BANJOJ LUCI: Milorad Dodik se obraća javnosti, odmah nakon…
Next articleSNSD-ovci će “zapjeniti”: Biden čestitao Dan državnosti BiH, nije “zaboravio” spomenuti Dodika
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.