Home Novosti BiH SNSD-ovci će “zapjeniti”: Biden čestitao Dan državnosti BiH, nije “zaboravio” spomenuti Dodika

SNSD-ovci će “zapjeniti”: Biden čestitao Dan državnosti BiH, nije “zaboravio” spomenuti Dodika

SNSD-ovci će
SNSD-ovci će "zapjeniti": Biden čestitao Dan državnosti BiH, nije "zaboravio" spomenuti Dodika

SNSD-ovci će “zapjeniti”: Biden čestitao Dan državnosti BiH, nije “zaboravio” spomenuti Dodika

Pokušaji da se potkopa Dejtonski sporazum, napadi na državne institucije i pozivi na secesiju urušavaju stabilnost i budućnost BiH, naveo je Biden

Američki predsjednik Joseph Biden čestitao je Dan državnosti BiH.

– SAD ostaju čvrsto predane suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH. Ostajemo posvećeni jačanju veza između naših ljudi čija su raznolikost i dinamičnost uvijek jačale tkivo našeg partnerstva, navodi se u pismu kojeg je Biden uputio na adresu Predsjedništva BiH.

U svojoj čestici dotakao se i politike predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegovih secesionističkih izjava i postupaka.

– Pokušaji da se potkopa Dejtonski sporazum, napadi na državne institucije i pozivi na secesiju urušavaju stabilnost i budućnost BiH. To je također prijetnja ljudima i onome što im je potrebno za život. Dok se okupljate kako bi proslavili praznik, pozivam vas da stavite svoje dužnosti ispred podjele i da okončate politiku nacionalizma, dodao je Biden.

Napomenuo je kako stanovnici BiH zaslužuju mirnu, prosperitetnu i demokratku budućnost, koju trebaju osigurati domaći lideri svojim zajedničkim radom.

– U godini pred nama se radujem jačanju partnerstva između dvije nacije i prijateljstva među našim građanima, kako BiH bude napredovala ka boljoj budućnosti. Želim vam ugodnu i mirnu proslavu nacionalnog praznika, stoji u Bidenovom pismu.

 

Previous articleJE LI OVO DODIK ODSVIRAO KRAJ DOBRIM ODNOSIMA S ČOVIĆEM: “Sad ćemo vidjeti kakvu će gospođa Krišto imati podršku srpske strane; Ozbiljna, nepotrebna greška…”
Next articleMože li službeni put biti razlog za odgađanje suđenja: Evo šta o Dodikovom slučaju kaže Zakon, a šta pravnici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.