Home Novosti JE LI OVO POČETAK KRAJA CRNOGORSKE VLADE: Ministar policije odbio zahtjev premijera...

JE LI OVO POČETAK KRAJA CRNOGORSKE VLADE: Ministar policije odbio zahtjev premijera Krivokapića da…

…smijeni direktora Uprave policije.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović odbio je u ponedjeljak na sastanku u Vladi zahtjev premijera Zdravka Krivokapića da smijeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

Kako prenose mediji, poslije toga Krivokapić je rekao da će tražiti od parlamenta da razriješi ministra unutrašnjih poslova, saznaju podgoričke “Vijesti”.

Izvor upoznat sa sadržinom sastanka u ponedjeljak u ranim popodnevnim satima u zgradi Vlade na kojem je navodno bila i ministrica odbrane Olivera Injac, rekao je “Vijestima” da je premijer od Sekulovića tražio da smijeni Brđanina zbog oklijevanja da sprovede akciju obezbjeđenja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve na Cetinju.

“Sekulović je odbio da smijeni Brđanina, zahtijevajući da mu se objasni po kom osnovu”, kaže izvor crnogorskog medija.

Krivokapić je potom rekao Sekuloviću da se dogovorio sa liderima Demokratskog fronta da podnese Skupštini prijedlog za njegovo razrješenje na šta mu je ministar odgovorio “da to uradi jer je to njegovo pravo”, rekao je sagovornik.

Nakon sastanka, nekoliko Brđaninovih pomoćnika navodno je dobilo telefonske pozive sa pitanjem da li bi preuzeli funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave policije, što su oni odbili.

(SB)

Previous articleDodikova udarnica Sanja Vulić poručila: Republika Srpska je sposobna za samostalnost
Next articleLagumdžija: Schmidt je upao u zamku priče o nedovoljnoj zastupljenosti Hrvata u institucijama BiH
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.