Home Novosti BiH Dodikova udarnica Sanja Vulić poručila: Republika Srpska je sposobna za samostalnost

Dodikova udarnica Sanja Vulić poručila: Republika Srpska je sposobna za samostalnost

Vulić je rekla da srpsko jedinstvo u pogledu jedinstvenog djelovanja u zajedničkim institucijama jako važno, te da bi bilo izdaja izaći iz takvog okvira.

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da je Republika Srpska sposobna za samostalnost, jer na tom planu ispunjava sve uslove, ima obrise državnog uređenja i dokazala je svoju snagu, ekonomsku stabilnost i odgovornost.

Samim tim ne trebaju nam nikakve zajedničke institucije, niti mentori. Dejtonska BiH je prihvatljiva za sve narode ukoliko se poštuje Dejton, a današnja BiH je antidejtonska – rekla je Vulićeva za portal Banjaluka.net.

Ona je istakla da SNSD ne zagovara bilo kakva raspakivanje Dejtona, da je to netačno i opozicioni spin.

– Primjena izvornog Dejtona i politički dogovor o tome nije raspakivanje – pojasnila je Vulićeva.

Ona je rekla da srpsko jedinstvo u pogledu jedinstvenog djelovanja u zajedničkim institucijama jako važno, te da bi bilo izdaja izaći iz takvog okvira.

– Ma kakve netrpeljivosti bile među nama, isti obrazac ponašanja trebamo imati u Sarajevu. Nametanje izmjena Krivičnog zakona koje se odnose na negiranje genocida je ništa drugo već odmazda nad Srbima koji nisu genocidaši i sve dok to ne shvate strani moćnici i tutori političkog Sarajeva, moramo ostati jedinstveni. To dugujemo Srpskoj – ocijenila je Vulićeva.

Ona je ponovila da je rješenje problema u BiH dijalog domaćih aktera bez nametanja sa strane, te da bez toga i jednakih prava za sve građane BiH nema budućnosti.

– Povratak na izvorni Dejton nije ugrožavanje Dejtona zar ne? Politički dogovor dva entiteta i tri naroda za provođenje slova Dejtona, a ne „duha“ jer previše je bilo tih duhova po Sarajevu – istakla je Vulićeva.

Ona je rekla da je nedavno okupljanje na Mrakovici pokazalo snagu SNSD-a, da su ljudi te partije velika porodica i da je tako brojan skup nedostižan opoziciji.

Vulićeva je navela da SNSD u savezništvu sa građanima Srpske.

– Naša platforma je nepromjenjiva, a to je Republika Srpska iznad svega – poručila je ona i dodala da je trenutno najvažnije sačuvati Srpsku.

Previous articleVESNA PUSIĆ OTVORENO: “Dodik prijeti odcjepljenjem, cijepanjem i uništenjem BiH, mislim da se to u ovom trenutku neće dogoditi, ali …”
Next articleJE LI OVO POČETAK KRAJA CRNOGORSKE VLADE: Ministar policije odbio zahtjev premijera Krivokapića da…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.