Home Novosti BiH KAKAV DEBAKL “PRVOG U HRVATA”: Dragan Čović se ničim izazvan pojavio u...

KAKAV DEBAKL “PRVOG U HRVATA”: Dragan Čović se ničim izazvan pojavio u Zagrebu, potez predsjednika HDZ-a otkriva sve…

Čović će pokušati učiniti sve kako bi ponovo sjeo u fotelju u Predsjedništvu BiH.

U povodu Konferencije veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske, koja se u četvrtak i petak održava u Zagrebu, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković upriličio je sinoć u Banskim dvorima primanje za hrvatske veleposlanike, generalne konzule, konzule i vojne izaslanike te predstavnike diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.

U svom je obraćanju izrazio zadovoljstvo što konferencija hrvatskih šefova diplomatskih misija i konzularnih ureda dobiva kontinuiranu tradiciju jer je, smatra, vrlo korisna i značajna za rad hrvatskih diplomatskih predstavnika diljem svijeta.

”Nalazimo se u vremenu koje je obilježeno najvećom pandemijom u svijetu u zadnjih sto godina, pandemijom koja je u potpunosti izmijenila agendu međunarodnih odnosa, upravljanja i komunikacija, utjecala na naše zdravlje, gospodarstvo i financije, utjecala na svakodnevni život svih ljudi u svijetu”, kazao je Plenković.

Tokom boravka u Zagrebu i bivši britanski premijer Tony Blair sudjelovat će i na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

„U zemlju koja je 2003. zahvaljujući Stipi Mesiću odbila ratovati u Iraku, treba biti poseban PR-antitalent da 2021. pozoveš Tonya Blaira kao nekog celebrityja i to baš u dane afganistanskog fijaska. Ali, baš vrhunski antitalent“, kritizirao je zagrebački profesor Dejan Jović potez premijera Hrvatske da u goste pozove bivšeg premijera Velike Britanije.

A, šta tek reći za Dragana Čovića?

Predsjednik HDZ-a BiH je ničim izazvan stigao u Zagreb, i bit će Plenkovićev gost, iako nije ni hrvatski veleposlanik, ni generalni konzul, ni konzul, a ni vojni izaslanik Republike Hrvatske. Još uvijek!

Čović je i sam potvrdio kako će s Plenkovićem i resornim ministrima Vlade Republike Hrvatske razgovarati o odnosima i saradnji te prilikama u BiH. I gle čuda, Čović je u Zagreb ponovo otišao kako bi dogovarao strategiju oko promjene Izbornog zakona u BiH i „očuvanju vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnih naroda i euroatlantskim intergarcijama“.

Ili bolje rečeno, Čović će pokušati učiniti sve kako bi ponovo sjeo u fotelju u Predsjedništvu BiH. Jer, ne treba zaboraviti, Čović je napunio 66 godina, a ukoliko i na narednim izborima pobjedi Željko Komšić, to bi možda bio i konačni Čovićev poraz.

U pravu je Ante Tomić, kakva je nezasitna sujeta hadezeovskog skorojevića, da je ni imanje od tri miliona eura, ni novo korito rijeke, ni počasni doktorat ne može namiriti…

(SB)

Previous articlePUKLA BRUKA: Aleksandar Vučić je ponovo bezočno slagao, razotkrili su ga iz Srpske pravoslavne crkve…
Next articleDRAGAN BURSAĆ, SVE PO SPISKU: „Opozicija u Republici Srpskoj je za četnike, a ne za…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.