Home Archive Kako je od nekadašnje SDA u Srebrenici ostalo samo ime…

Kako je od nekadašnje SDA u Srebrenici ostalo samo ime…

Privode se kraju izbori u OO SDA Srebrenica. Rijetki su oni koji su čuli za ove izbore jedne od nekad najveće stranke u Srebrenice.

Da je tužna i poražavajuća činjenica govori i podatak da izbornu komisiju predvode jedna pripravnica, koja je i supruga odbornika Almira Dudića. Još poražavajuća činjenica da se “Osmački klan” duboko umiješao u proces da sa njom u provođenju izbora ide i dajdžić njenog supruga Azmir Vejzović.

Nastavljajući niz “sve jačih kandidata” izbornim procesom rukovodi i predjednik jednog udruženja “Logoraša”, preletač iz jedne u drugu stranku. Nakon što ga je SBB izbacio, on se pokušao infiltrirati u SDA i svojim polotronskim odnosom prema predsjedniku OO SDA Srebrenica uspio se “prošaltati” u ovo tijelo.

Da su izbori tuga i jad govore i sami kandidati, a sudeći prema stvarnom stanju SDA Srebrenica u svojim redovima imat će više pripadnika nacionalnih manjina nego Bošnjaka.

Najnovije informacije koje smo dobili sa terena govore da nekoliko mjesnih odbora neće biti formirano jer niko ne želi pristupiti stranci u kojoj su Bošnjaci manjina.

Godinama se lideri vladajućih političkih stranaka u BiH nisu dogovorili da sprovedu odluku “Sejdić – Finci”, a to je uspjelo živahnom i novokomponovanom predsjedniku OO SDA Srebrenica.

Da napomenemo i ovo, jako bitno, na današnjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica, odbornici SDA nisu podržali amandman za povečanje budžetske stavke za “Merhamet” iako je na čelu “Merhameta Srebrenica” čovjek koji je član IO SDA srebrenica. Nisu glasali ni za EMAUS. Također nisu podržali ni liječene Guber vodom koje predvodi dr. Almir Pašagić.

Kako portal ZASREBRENICU.ba saznaje, OO SDA u Srebrenici pravi probleme oko izbora zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice. Prema informacijama koje posjedujemo, OO SDA Srebrenica se protivi zajedničkom kandidatu i nameće nekoga iz svojih redova. Kako u njihovim redovima nema niti jedno zvučno ime pitamo se da li to SDA prepušta ponovo Srebrenicu negatorima genocida.

Da nemaju ime za kandidata za načelnika Srebrenice govori i podaci da njihov aktuelni predsjednk nije smio ići na listu za Narodnu skupštinu RS-a 2018.

Zna li predsjednik Izetbegović stvarno stanje u Srebrenici

Na kraju se pitamo, da li predsjednik Bakir Izetbegović zna šta se zaista dešava u redovima njegove stranke u Srebrenici?

Jedno je sigurno, ili ne zna ništa, ili ima savjetnike koji ga pogrešno informišu.

(ZASREBRENICU.ba)