Home Novosti BiH Karamarko pita: “Nije li se i Čović nekog 9. januara ‘kliberio’ na...

Karamarko pita: “Nije li se i Čović nekog 9. januara ‘kliberio’ na paradi vojske koja je očistila Hrvate?”

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a komentirao je odlazak Milorada Pupovca na godišnjicu formiranja RS koja je obilježena prije dva dana u Banjoj Luci.

Karamarko kaže kako se srami što se tamo pojavio netko iz hrvatske vlasti. Podsjetimo, Pupovčev SDSS je u koaliciji s HDZ-om, strankom Tomislava Karamarka.

Osim Pupovca, Karamarko proziva i Dragana Čovića, šefa HDZ-a BiH i još jednog bliskog suradnika Andreja Plenkovića, piše Index.hr.

“Zločinačka bulumenta odgovorna je za magnum crimen nad hrvatskim, bošnjačkim, albanskim pa i vlastitim srpskim narodom”

“Deveti januar – dan takozvane RS – proslavljen je u Banjoj Luci. Okrugla 30. godišnjica bila je prigoda za okupljanje svih povijesnih “giganata” uključenih u novu iluziju i obmanu vlastitog srpskog naroda pod nazivom “srpski svet”.

A ta tzv. RS je sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine u kojem je počinjen genocid i iz kojeg su etnički očišćeni Hrvati i Bošnjaci.

Inače, “srpski svet” je najnoviji derivat i varijacija na temu već prožvakanih i uporno poražavanih koncepata raznih memoranduma i umotvorina SANU-a, Garašanina, Ćosića, Miloševića, Karadžića i sličnih pretendenata na vječnost ili ovjekovječenje na nekakvim zgužvanim novčanicama ili slinom oblijepljenim poštanskim markama”, počinje Karamarko svoju objavu.

“Inače, spomenuta zločinačka bulumenta odgovorna je za magnum crimen nad hrvatskim, bošnjačkim, albanskim pa i vlastitim srpskim narodom. Da je povijest učiteljica života – nikako naučiti. Jer, evo, stasali su nasljednici spomenutih povijesnih luzera, četnikolike kreature u iluziji svojih misija”, dodaje.

Pa se dotakao Dragana Čovića.

“U svakom slučaju, u Bosni i Hercegovini logika ima malo životnog prostora. Tu ne vrijedi ni ona koju primjenjuje cijeli svijet – neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Jer da je tako, hrvatska politika čvrsto bi se usprotivila bilo kakvom nastojanju razbijanja BiH, izdvajanjem tzv. RS.

Riječ je, naravno, o podršci BiH hrvatske političke elite navođenom slonu u staklarnici – Dodiku”, piše Karamarko.

“Pa nije li se i Čović nekog 9. januara u Banjoj Luci “kliberio” na paradi vojske koja je u tom dijelu BiH izvršila zločin i etnički očistila hrvatski narod, kojemu i on pripada?!
Nije li u takvoj tragikomičnoj predstavi sudjelovao i ambasador RH u BiH (Del Vechio)?! Je li hrvatska politika u obje naše domovine svjesna što bi za RH, strateški, značilo osamostaljenje tzv. RS i u drugom koraku “prisajedinjenje” Republici Srbiji?

Povećanje granice sa Srbijom 2-3 puta i Srbija 60-ak minuta udaljena od Zagreba.

A sljedeća meta takve državne nakarade i pljesnivih mozgova bila bi upravo RH i pokušaj obnove takozvane krajine na trećini našeg teritorija. Eto to je “srpski svet”. U prijevodu – Virovitica, Karlovac, Karlobag…”, kaže bivši šef HDZ-a.