Home Novosti BiH “Komandant Dragan Vikić ovog petka treba podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca”

“Komandant Dragan Vikić ovog petka treba podršku svojih Bosanaca i Hercegovaca”

“Ja sam rođen u Sarajevu, časno ću se boriti za njega i ako bude trebalo – poginuti. Meni ne treba druga domovina niti drugi grad – reče Dragan Vikić davne 1992. godine.

Te se riječi ne mogu zaboraviti.”

Napisao je ovo na društvenim mrežama Samir Čajić Čaja, Vikićev specijalac, veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata, široj javnosti poznat i iz spota za pjesmu Vojnik sreće Dine Merlina.

Čaja je podsjetio kako su Vikić i njegovi momci “zadužili ovaj grad jer, bez njih, njegova sudbina bila bi drugačija”.

Čaja potom naglašava kako ovog petka, 18. februara, u 9 sati “komandant Dragan Vikić treba treba podršku svojih sugrađana, svojih Sarajlija, svojih Bosanaca i Hercegovaca…”

“U petak naša uvažena braniteljica Adna Dobojlić počinje iznositi i ako Bog da oslobađajuće završne riječi. Vjerujemo u časni i pravedni Sud BiH!”

Podsjetimo, Vikić (i Jusuf Pušina) optuženi su s Nerminom Uzunovićem i Mladenom Čovčićem za ubistva osam pripadnika Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Velikom parku.

Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju. Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

(Radio Sarajevo)