Home Novosti BiH Komšić: Bakir izdao državu! Odobrio 3. entitet! Bošnjacima geto! Ne smiju ga...

Komšić: Bakir izdao državu! Odobrio 3. entitet! Bošnjacima geto! Ne smiju ga spasiti ni Željko ni Čović

“Čović ruski čovjek! Rusi ga stalno podržavali, zastupao je njihove interese! Ako se formira treći entitet, Bošnjaci su geto! Rusi su najavili da idu i na Bosnu i Hercegovinu! (…)”

“(…) EU, Britanija, Amerika i NATO žele BiH držati uz sebe… zato svi govore da BiH što prije mora u EU!”

Nismo Željko Komšić i ja dinastija kao Alija i Bakir Izetbegović. Bilo bi poželjno da se Željko prikloni Osmorci! Bakira ne bi trebali spašavati ni Željko ni Čović! Čović bi spasio Izetbegovića ako bi ušao u koaliciju sa SDA! Volio bih da Osmorka napravi vlast, da budu vodeći, da diktiraju procese u našoj vlasti i da izbjegnu SDA! Do Neumskih pregovora sam mislio da SDA ne može izdati državu! U Neumu je Bakir prihvatio Čovićeve prijedloge o formiranju etničkih jedinica koje vode u nove entitete! To je za Čovića treći entitet! Prihvatio je podjelu države! To je izdaja države! Ako se formira treći entitet, Bošnjaci su geto! Naš problem je koalicija SNSD – HDZ – SDA na nivou države. Šmitove odluke su eliminisale blokadu Federacije; popunio je Ustavni sud, osigurao izbore, stavio van snage etničke izborne jedinice… Hrvati njegovom odlukom nisu dobili ništa. SDA odgovara Šmitova odluka onoliko koliko i HDZ-u! Sada je potrebno jedanaest delegata da predlože predsjednika Federacije, a onda ga bira Zastupnički dom. Može se desiti da SDA i HDZ imaju dvanaest delegata i predlože predsjednika Federacije, a u Zastupničkom domu jedni ili drugi odbiju izbor predsjednika… izbor se ponovo vraća na Dom naroda. Ako ne prođe u drugom krugu, četiri delegata mogu predložiti i izabrati predsjednika. To nikad nije bilo! Šmit je demokratizirao Dom naroda svojom odlukom!

BiH postaje značajna, jer EU, Britanija, Amerika i NATO žele BiH držati uz sebe… zato svi govore da BiH što prije mora u EU! Igor Kalabuhov je u “Centralnom dnevniku” objasnio suštinu ruske invazije; oni se bore za ruski svijet i rusku, pravoslavnu dušu! Tu je pridodat “srpski svet” i onda u BiH imamo politiku koja stoji iza toga, političare koji žele da BiH ili njen dio bude unutar “srpsko-ruskog sveta” i unutar pravoslavlja. To se prelama preko RS-a! Preko Šmita se vodila antihrvatska kampanja! Bakir Izetbegović je u kampanjama otvoreno govorio protiv evropskih vrijednosti! Za njega je EU strano tijelo! Ne smiju se Bošnjaci odvojiti od Zapada i zapadne kulture! Dodikova ideja je da odvoji muslimane od Zapada i Hrvata! Evropa je u nevolji, sve što rade, rade zbog sebe, a ne zbog nas.

Rusi su najavili da idu na Moldaviju, pa i na Bosnu i Hercegovinu! To su riječi ruskih zvaničnika! Šmit će se morati pozabaviti RS-om, sprovođenjem presuda Evropskog suda za ljudska prava! Šmit je kazao da je na stolu imao samo papire iz Neuma, a to su bili Čovićevi, jer Bakir u Neum nije otišao s papirom! Šmit nam je rekao da, dok on sjedi u OHR-u, neće doći do formiranja etničkih izbornih jedinica! Šmitove odluke se napadaju i pretvaraju u platformu za obračun sa evropskim vrijednostima, Zapadom i Hrvatima! HDZ trideset godina vodi razarajuću politiku protiv BiH, ali sada se napada narod! Bakir je prihvatio legitimno predstavljanje, a to je protiv države! Čović je ruski čovjek! Rusi su ga stalno podržavali, zastupao je njihove interese! Rješenje nam je Šmit! Iz ovoga trebamo izaći uz njegovu pomoć i pomoć Hrvatske. Sada imamo za partnera i Plenkovića. Milanovića ne možemo računati; ne računaju ga ni svijet ni Evropa. Kada je Plenković podržao Šmitove odluke, ponudio je partnerstvo. Hrvatska treba ratificirati Sporazum o granicama i riješiti imovinske odnose s BiH.

(FACE TV)