Home Novosti BiH KOMŠIĆ ČESTITAO OSMANI DAN NEZAVISNOSTI REPUBLIKE KOSOVO: “Samo zajedno i u saradnji...

KOMŠIĆ ČESTITAO OSMANI DAN NEZAVISNOSTI REPUBLIKE KOSOVO: “Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja”

“Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti”, navodi se u čestitki.

Povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani.

“Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unaprijeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država.

Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

(SB)