Home Novosti BiH Komšić javno progovorio i vratio predsjednika Hrvatske u “crnu rupu”: Milanoviću partner...

Komšić javno progovorio i vratio predsjednika Hrvatske u “crnu rupu”: Milanoviću partner čovjek sa crne liste State Departmenta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kako “jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene Izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine”.

Komšić je dodao kako bi ovakav scenario doveo do “bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika”.

“Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja.

Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati”, kazao je na kraju predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović je u ponedjeljak naveo kako je “Dodik partner RH” i da “srpska politika u BiH ne radi štetu Hrvatima”.

Podsjećamo da je u Vatikanu, na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, Papa Franjo primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Nakon susreta Papa Franjo dao je i kratku izjavu za medije.

“On je dobra osoba” – ovako je Papa opisao Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na kraju jutrošnje upriličene audijencije njemu i njegovoj pratnji, čiji je privatni razgovor trajao 35 minuta, prenosi ovo italijanska agencija SIR.

Podsjećamo, po završetku posjeta Palači, Željko Komšić je papi Franji uručio poklon, a radi se o vrijednom izdanju knjige Bosansko kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Komšić se nakon sastanka sa Svetim Ocem sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, tajnikom Vatikana za odnose sa državama.

Nadbiskup Gallagher se interesirao i za sigurnosno-političku situaciju u BiH, kao i za odnos susjednih i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u Bosni i Hercegovini, saopštili su iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.