Home Novosti “MERHABA ASKER”: Pogledajte kako je Erdogan u Ankari dočekao Vučića (FOTO)

“MERHABA ASKER”: Pogledajte kako je Erdogan u Ankari dočekao Vučića (FOTO)

Nakon sastanka, predsjednici Turske i Srbije, Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić prisustvovat će sastanku Vijeća za saradnju na visokom nivou između Turske i Srbije.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, uz najviše državničke počasti, primio je u utorak u Ankari predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečani prijem upriličen je na platou ispred Predsjedničke palate u Ankari, a počeo je intoniranjem himni dvije zemlje.

Vučić je potom turske gardiste pozdravio turskim pozdravom “merhaba asker” (pozdrav vojnici).

Nakon zajedničke fotografije ispred Predsjedničke palate, uslijedio je sastanak Erdogana i Vučića, nakon kojega će dvojica lidera prisustvovati sastanku Vijeća za saradnju na visokom nivou između Turske i Srbije.

Nakon sastanka biće upriličeno i potpisivanje sporazuma, potom zajednička konferencija za novinare, a nakon toga i večera u čast srbijanskog predsjednika Vučića.

Dočeku ispred palate prisustvovali su ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu, ministar trezora i finansija Nureddin Nebati, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, glasnogovornik Ureda predsjednika Turkiye Ibrahim Kalin, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun te guverner Ankare Vasip Sahin.