Home Novosti BiH Komšić pisao predsjedniku Njemačke: Dozvolite da vama i vašem narodu, u ovom...

Komšić pisao predsjedniku Njemačke: Dozvolite da vama i vašem narodu, u ovom teškom trenutku…

Prenio je izraze solidarnosti i spremnosti svih građana BiH i institucija da ponude svaki oblik podrške i pomoći

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Njemačke Franku-Walteru Steinmeieru zbog elementarnih nepogoda koje su pogodile tu zemlju.

– Dozvolite da vama i vašem narodu, u ovom teškom trenutku, izrazim najdublju sućut povodom tragedije koja je pogodila vašu zemlju. Naše misli su sa vama i narodom nama prijateljske zemlje Savezne Republike Njemačke – napisao je Komšić.

Prenio je izraze solidarnosti i spremnosti svih građana Bosne i Hercegovine i institucija da ponude svaki oblik podrške i pomoći – saopćili su iz kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, ranije danas je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila telegram saučešća ministru vanjskih poslova Njemačke Heiko Maasu poručujući da će, imajući u vidu razmjere i težinu štete, predložiti Vijeću ministara BiH da razmotri mogućnost da se Njemačkoj, kao jednom od najvažnijih međunarodnih prijatelja i partnera, odnosno, lokalnim zajednicama, koje su pogođene, ponudi i svaka vrsta pomoći i podrške.

Previous articleDunović pojasnio nekima: Zovem se Milan i moja obaveza je još veća da idem u Potočare
Next articleMilo Đukanović: Srpska crkva odgovorna za genocid u Srebrenici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.