Home Novosti BiH Komšić: Sada više nema nikakve dileme – ide se na razbijanje države...

Komšić: Sada više nema nikakve dileme – ide se na razbijanje države BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za Pobjedu je rekao da će Bosna i Hercegovina naći načina da se suprotstavi onima koji se spremaju da „žrtvuju mir“.

„Tokom obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, čuli smo jedino fašističke poruke utemeljene na teoriji i praksi krvi i tla; fašističko orgijanje i zveckanje oružjem praćeno prisustvom ne samo presuđenih ratnih zločinaca poput Vinka Pandurevića, nego i onih koji se spremaju da počine nove zločine“, kaže predsjednik Komšić za Pobjedu.

Na pitanje ko se sprema da počini nove zločine, rekao je “oni poput Milorada Dodika i predstavnika vlasti Srbije”.

“Predvođena Miloradom Dodikom i uz podršku vlasti Srbije i Rusije, vlast ,,entiteta RS“ odlučila je da žrtvuje mir“, dodao je.

Rekao je i da se ovogodišnja proslava neustavnog Dana RS razlikovala od prethodnih, “budući da nije ostavljen ni milimetar prostora da se posumnja u namjeru nasilnog razaranja države Bosne i Hercegovine”.

“I ranije su slate slične poruke, sada više nema nikakve dileme: ide se na razbijanje države BiH“, naveo je Komšić, dodajući:

“Što im neće biti dozvoljeno. Namjeru da sačuvamo cjelovitost BiH ne mogu spriječiti laži: da mi – a ne oni – ne želimo mir. Želimo ga i željeli smo ga više nego iko. Međutim, vlast u entitetu RS stvorila je sve uslove da institucionalnim odgovorom na njihov pokušaj razbijanje države učvrstimo njenu poziciju“.

Cijeli intervju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pročitajte na portalu Pobjeda.

Previous articleYouTube uklonio spot nacionalističke pjesme “Jedina Srpska”
Next articlePostoji dovoljno branitelja… / Odakle pravo Vučiću?! – To bi bio početak kraja BiH i toga moraju biti svjesni svi
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.