Home Novosti BiH KOMŠIĆEVA DEMOKRATSKA FRONTA POZIVA NAROD NA PROTESTE ISPRED OHR-a: “Država ne smije...

KOMŠIĆEVA DEMOKRATSKA FRONTA POZIVA NAROD NA PROTESTE ISPRED OHR-a: “Država ne smije biti izgubljena…”

“Građansko i nadstranačko izražavanje nezadovoljstva jedini je preostali način demokratske borbe protiv rješenja koja produbljuju etničke podjele i vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine”, kažu iz DF-a.

Demokratska fronta pridružuje se pozivima Derve Sejdića i SDP-a građanima, i također poziva na mirne proteste povodom namjere Visokog predstavnika u BiH da nametne diskriminirajuće, anticivilizacijske i rasističke izmjene Izbornog zakona BiH, saopćeno je iz ove stranke.

“Građansko i nadstranačko izražavanje nezadovoljstva jedini je preostali način demokratske borbe protiv rješenja koja produbljuju etničke podjele i vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu da se sutra u 19 sati u što većem broju okupimo ispred OHR-a i pošaljemo jasnu poruku o tome da su rješenja utemeljena na etničkoj diskriminaciji, rješenja suprotna svim demokratskim i pravnim stadardima u potpnosti neprihvatljiva.

Nećemo dopustiti podjelu naše domovine, i za nju ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima. Borba za državu i dostojanstvo svih nas ne može i smije biti izgubljena”, kažu iz DF-a.

Previous articleIstražili smo šta stoji u dokumentu Christiana Schmidta: Koji kantoni bi dobili prioritet?
Next articleDižu javnost na noge: Iz SDP-a pozvali na masovne proteste protiv odluke visokog predstavnika, evo i kada…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.