Home Novosti Kraj emisije o kojem svi pričaju: “Ne tjeraj me Draško preko tog...

Kraj emisije o kojem svi pričaju: “Ne tjeraj me Draško preko tog praga, neću da te vrijeđam”

Tokom sinoćnje emisije Face to Face na Face TV jedan od gostiju kod Senada Hadžifejzovića bio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Najveću pažnju privukao je sam finiš razgovora, a tih nekoliko minuta verbalnog sukoba Stanivukovića i Hadžifejzovića kruže društvenim mrežama.

“Dok god vi negirate RS, u ovoj zemlji će biti problem”, rekao je Stanivuković.

“Ja sam novinar”, konstatovao je Senad poslije toga.

“Elementarno poštivanje stvari je zvati stvari pravim imenom – RS, Federacija BiH, Bosna i Hercegovina…”, dodao je Stanivuković, a Hadžifejzović mu uzvratio:

“Možda svi ti entiteti i kantoni imaju neko drugo pravo ime. Neko užasno”.

“Šta užasno”, upitao je Draško.

“Sve ovo je nastalo na krvi. Sve je nastalo na progonu, sine, sve je nastalo na užasu. To treba zaliječiti”, kaže Hadžifejzović.

“Šta je mana reći RS, ako meni nije problem reći Federacija BiH”, kazao je onda Stanivuković a Hadžifejzović ga upitao ‘šta je mana reći Republika Kosovo’.

“Zato što je to sastavni dio Srbije”, uzvratio je gradonačelnik Banja Luke.

“A, RS je sastavni dio čega, BiH?”, bilo je sljedeće pitanje voditelja na šta mu je Stanivuković odgovorio da je to dio BiH, kao i Federacija BiH.

“Da imam namjeru Draško, spržio bih te sine za 15 sekundi, na ucjenama, na Dodiku i na snimku”, konstatovao je voditelj emisije.

“Hajde, hajde”, ponavljao je Stanivuković.

“Vi ćete mene spržiti? Kao što ste Dodika rekli ubiti? Evo dajem vam sat vremena da me ‘spržite'”, kazao je mladi političar.

“Ne tjeraj me preko tog praga, sine. Neću da te vrijeđam. Je li taj snimak eksplicitan? Ko je na tom snimku?”, pitao je Senad.

“Vi”, odgovorio je Stanivuković.

Tu je Senad i odjavio emisiju.

(Radio Sarajevo)