Home Novosti BiH Nakon teških optužbi Draško Stanivuković odgovorio Jeleni Trivić, evo šta joj je...

Nakon teških optužbi Draško Stanivuković odgovorio Jeleni Trivić, evo šta joj je poručio Gradonačelnik Banja Luke

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Jelena Trivić (PDP) objavila jutros status u kome navodi da “nije iznenađena količinom laži koje je Draško Stanivuković iznio o noj”.

Trivić i Stanivuković članovi su iste stranke, PDP-a, a Trivić je na ovim izborima bila kandidatkinja navedene partije za predsjednicu RS-a. Izgubila je od Milorada Dodika (SNSD), kojeg je optužila za izbornu krađu širokih razmjera.

Stanivuković je kazao da Jeleni Trivić od srca želi svu sreću u životu i svakom daljem političkom koraku. Istakano je kako je zahvalan na svemu što su zajedno prošli, svim pobjedama, “a i izazovima kroz koje smo prolazili”.

“U čast toga, ništa manje od najboljeg ne želim da kažem. Ako bi me politika ikada pokušala natjerati da tako ružno pričam i iznesem toliko laži o onima sa kojima sam rastao, sazrijevao i sve ovo prolazio, molio bih Boga da stanem, odustanem i napustim politiku. Ništa nije vrijedno tog spuštanja ispod ljudskog dostojanstva.

Politiku, kao i život prate i pobjede i porazi, a naša snaga se mjeri po tome kako se ponašamo u tim različitim životnim amplitudama i niko od nas u životu neće biti amnestiran tih amplituda. Ja ću jedno pokušati – naučiti od nje da se nikada, ni prema kome ne postavim tako kao ona prema meni danas, onda kada se čini da stvari nisu ili dobre ili po mojoj volji. Svako dobro od Boga!”, napisao je Stanivuković.

(Radio Sarajevo)