Home Novosti KUHA NA RELACIJI PODGORICA-BEOGRAD: Na pomolu je novi diplomatski skandal, očekuje se...

KUHA NA RELACIJI PODGORICA-BEOGRAD: Na pomolu je novi diplomatski skandal, očekuje se oštra reakcija…

Ne stišavaju se tenzije na relaciji Podgorica-Beograd.

Otkako je bivši ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović proglašen personom non grata, u više navrata se predstavljao ambasadorom i dalje, dolazio u različite posjete, a ni Srbija Crnoj Gori nije vratila diplomatske lične karte i poresku identifikacionu karticu koje su koristili Božović i članovi njegove porodice, pišu crnogorski mediji.

To je potvrđeno prije nekoliko mjeseci iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, čijom su odlukom krajem novembra prošle godine Božoviću prestale sve diplomatske funkcije u Crnoj Gori.

Božović je nastavio sa starom praksom. Prekjučer je osvanuo njegov stav o obilježavanju godišnjice Oluje, koji je potpisao kao ambasador.

Odluka o uskraćivanju gostoprimstva Božoviću uslijedila je nakon njegovog kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali i time da su njegovo ponašanje i izjave nespojive sa standardima obavljanja diplomatske funkcije.

Član Savjeti GI “21. maj” upozorio je nadležno Ministarstvo da se Božović lažno predstavlja.

Nekadašnji šef diplomatije Crne Gore Miodrag Vlahović dodao je da će “Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sigurno odlučno i oštro odgovoriti”.

(SB)

Previous articleNa prijedlog Vučićeve stranke / Ratnom zločincu Vladimiru Lazareviću biće uručeno najveće priznanje, iz EU poslali oštru poruku Srbiji
Next articleBEOGRADU JE PUNA KAPA VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Što mu je ugroženija vlast, Dodik sve više galami, to su argumenti Šešelja i Miloševića“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.