Home Novosti BiH Lavrov zbog sankcija ne može u BiH, zato Dodik ide u Beograd

Lavrov zbog sankcija ne može u BiH, zato Dodik ide u Beograd

Najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Savjeta EU protiv Rusije, a da je Dodik to krišom omogućio – rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

-Prošli put kada je ministar inostranih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov, dolazio na Balkan, srpski član Predsjedništva BiH se sastao sa njim u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, a sada najavljuje sastanak u Beogradu. Zašto Lavrova nije pozvao u posjetu i sastanak u Banjaluku, Sarajevo, Istočno Sarajevo ili bilo gdje u Republici Srpskoj i BiH? Očigledno ne smije, jer sada je potpuno jasno da ovaj najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Savjeta EU protiv Rusije, a da je Dodik to krišom omogućio – rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Borenović kaže da se Dodik, rastrzan između dvije strane, jer je svima nešto obećao, sada se vadi iz problema:

– Bez obzira na sve, ostaje činjenica da je odluke u ime BiH u spoljnjoj politici prepustio bošnjačkoj strani, propustivši da se Republika Srpska pita. Imao je sve mehanizme, ali je jednostavno odlučio da ništa ne učini da se u Sarajevu čuje naš glas – rekao je Borenović.

(BN)