Home Novosti BiH MASKE SU PALE: Kako su Karamatić i Lučić u isto vrijeme u...

MASKE SU PALE: Kako su Karamatić i Lučić u isto vrijeme u Zagrebu i Sarajevu otkrili Čovićev tajni plan… (VIDEO)

Da se nešto „krupno“ sprema potvrdili su sinoć Ivo Lučić i Mario Karamatić.

Dosta je ponižavanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. HDZ BiH po ovom zakonu neće ići na izbore, rekao je za Bild.ba visoki dužnosnik te stranke.

On tvrdi kako „nema smisla ponovno asistirati bošnjačkoj politici“.

“Na našoj strani su argumenti. Naš prijedlog riješava sve ono na što su se stranke sa sjedištem u Sarajevu do sada vadile. Riješili smo i domaće presude i one Europskog suda za ljudska prava. Po našem prijedlogu, svi se mogu kandidirati i biti izabrani. Diskriminacije nema. Prije nego što je do pregovora uopće došlo nama su i Amerikanci i Venecijanska komisija rekli da je naš prijedlog pravno iznimno točan”, rekao je za Bild.ba HDZ-ov veteran.

“I Dragan i drugi stranački veterani su umorni. Ovo neće dobro završiti. Postoji dio u stranci koji će se rukama i nogama boriti da izbora bude, ali to su karijeristi i lovci na plaće i pozicije. Ovim putem im poručujem da se njih neće ništa pitati. Hrvati naprosto više ne smiju držati Bošnjacima ljestve da nam nameću predstavnike”, rekao je on.

Dodaje i kako će se neke stvari znati nakon Sabora HNS-a koji će se održti 19. februara.

“I na HNS-u će neke stvari biti jasnije. Nadam se da će gospoda iz oporbe koja promišlja hrvatski i da tako kažem – hercegbosanski, biti uz HDZ. Ako i ne budu, vjerujem da će narod prepoznati treba li ići na izbore ili ne. BiH je u nepovratnoj krizi i osobno mislim da spasa nema. Nećemo ništa raditi ishitreno i naglo jer tu poziciju nemamo, ne smijemo izgubiti naš krizni potencijal, ali od izbora, uvjeravam vas, nema ništa”, zaključio je isti izvor.

Da se nešto „krupno“ sprema potvrdili su sinoć Ivo Lučić i Mario Karamatić.

Kako je izvijestila „Slobodna Bosna“ Karamatić je gostujući na OBN televiziji otvoreno zaprijetio velikim promjenama nakon naredne sjednice HNS-a 19. februara, kazavši kako če se odluke biti obavezujuće za sve hrvatske dužnosnike u državnim institucijama.

Nije poznato planira li Čović krenuti Dodikovim stopama i raspisati referendum ili će na drugi način pokušati „razbiti“ Bosnu i Hercegovinu, no da se nešto sprema jasno je i iz izjave bivšeg Tuđmanovog obavještajca i predratnog mostarskog policajca Ive Lučića, koji je sinoć gostujući na HTV-u kazao:

„Ako SDA, odnosno taj bosanski blok, uspije u ovoj namjeri da izgura Hrvate iz vlasti u potpunosti, kao što namjeravaju, onda će se dogoditi ovo čega se gospodin Konaković boji, da će imati vlast samo na trećini teritorija BiH“, rekao je Lučić.