Home Novosti BiH MEHMEDOVIĆ IZGOVORIO ONO O ČEMU SE ŠUTI: „Nije problem postrojavanje četnika u...

MEHMEDOVIĆ IZGOVORIO ONO O ČEMU SE ŠUTI: „Nije problem postrojavanje četnika u uniformama, problem je što se ČETNIČKA IDEOLOGIJA uvukla u institucije BiH“

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, za N1 je kazao da se ”četnička ideologija uvukla u institucije” komentarišući odbijanje dijela delegata Doma naroda državnog Parlamenta da osudi nedjeljne događaje u Višegradu

Kada je u pitanju okupljanje pripadnika četničkog pokreta u Višegradu, Mehmedović je kazao da ono potvrđuje jednu tešku činjenicu.

“Nije problem postrojavanje četnika u uniformama. To je mali dio u odnosu na problem što se četnička ideologija uvukla u institucije BiH. Potvrda je da danas Dom naroda nije osudio okupljanje. Ono ne znači ništa, ali ulijeva strah kod povratnika, Bošnjaka, koji se nalaze u nezavidnoj poziciji. Nezaštićeni su, očekuju zaštitu sistema. Oni koji bi trebali da štite povratnike – oni podržavaju tu ideologiju”, kazao je Mehmedović.

“Ideologija straha se nadvila nad BiH, u krajevima gdje je četništvo simbol genocida i stradanja naroda. Trebalo je u Domu naroda to osuditi”, rekao je Mehmedović.

(SB)