Home Novosti BiH MEKTIĆ DOVEO ATMOSFERU DO USIJANJA: “Imam pouzdane informacije da Dodik sa Schmidtom...

MEKTIĆ DOVEO ATMOSFERU DO USIJANJA: “Imam pouzdane informacije da Dodik sa Schmidtom TAJNO DOGOVARA…”

Već danima traje rasprava da li će se lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati sa novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Kao što je poznato Dodik uporno odbija priznati legalitet imenovanja novog visokog predstavnika, te je poručio da će se sa njim sastati samo ako on nastupi u svojstvu “bivšeg njemačkog ministra”.

No, nakon što je Dodik jučer boravio u Srbiji na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, stvari bi se mogle promijeniti.

Dodik je jučer prilikom obraćanja medijima nakon susreta sa Vučićem najavio je da će se sastati sa Christianom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH.

Dodik nije precizirao kada će taj sastanak biti održan, ali je rekao da će prisustvovati i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

No, dolazak “ostalih lidera parlamentarnih stranaka u RS-u” danas su negirali iz SDS-a.

“Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Christianom Schmidtom a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim”, kaže se u današnjem saopštenju SDS-a.

Kako stvari stoje igra živaca će se nastaviti, a posljednju informaciju o mogućem susretu Dodika i Schmidta donosi državni poslanik Dragan Mektić.

“Imam neke pouzdane informacije koje kazuju da Dodik sa Schmidtom dogovara tajni sastanak u Sarajevu”, objavio je na svom Twitter profilu Dragan Mektić.

(SB)