Home Novosti BiH MIJATOVIĆ, OŠTRO IZ BANJE LUKE: “Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan...

MIJATOVIĆ, OŠTRO IZ BANJE LUKE: “Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan čin, danas treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac…”

“Dan bijelih traka – 31. maj” obilježava se u znak sjećanja na više od 3.000 ubijenih u prijedorskoj općini od 1992. do 1995. godine, među kojima je 102 ubijene djece.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Međunarodni dan bijelih traka, poslao je snažnu poruku iz Banje Luke.

“Na današnji dan barem treba biti Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin i odati počast komšijama, prijateljima koji su tih nestetnih 90-ih doživjeli progon, zatočeništvo i masovno ubijanje od strane komšija, prijatelja i sugrađana.

Ako si istinski Srbin, Bosanac, pravoslavac i hrišćanin ne možeš ostati nijem i ćutati nad svim zlom koje se tom vremenu dešavalo u i oko Prijedora.

Mora se osuditi i mora se javno reći to je zlo, jer sve drugačije nije ljudski.

Oni koji opravdavaju na bilo koji način sva dešavanja tih godina neka stanu pred ogledalo, neka odu u crkvu i ako mogu pred sobom i pred bogom to da opravdaju onda “svaka vam čast”.

Počast žrtvama i njihovim porodicama, ja kao Krajišnik nikad neću pristati da ćutim nad progonom i ubistvima mojih Krajišnika, ja ću ostati Srbin, Bosanac, pravoslavac, hrišćanin, a ostali kako god želite.

Zabrana mirne šetnje u Prijedoru je sramotan čin i nikako ne doprinosi pomirenju i normalizaciji života.

Biće nam bolje kada budemo bolji ljudi”, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, “Dan bijelih traka – 31. maj” obilježava se u znak sjećanja na više od 3.000 ubijenih u prijedorskoj općini od 1992. do 1995. godine, među kojima je 102 ubijene djece.

(SB)

Previous article“TO BI BIO KRAJ BiH”: Komšićeva apelacija Ustavnom sudu BiH izazvala ogorčenje u RS-u
Next articleTUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Iznenada preminula zastupnica SDP-a u Skupštini KS-a Segmedina Srna-Bajramović
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.