Home Novosti BiH Mijatović pita: “Gdje su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine?”

Mijatović pita: “Gdje su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine?”

“Dodik svakodnevno sije mržnju i zlo”, napisao je Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović i danas je aktivan na društvenim mrežama. Reagovao je na svakodnevne istupe člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Dodik svakodnevno sije mržnju i zlo, sa kojim samo navlači reakciju i pokušava okrenuti matricu: kako je on žrtva ‘muslimanske politike’. Umjesto šupljih saopštenja i svakodnevnih reakcija na njegove idiotluke, treba početi raditi.

Potreban je snažni pritisak na Tužilaštvo BiH, da se procesuiraju svi predmeti kriminala Dodika i njegovog režima, kao i pokretanje predmeta za protivustavno djelovanje. Ima li u Tužilastvu BiH Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da sprovode Ustav i zakone ove države?

Potrebno je svaki dan lobirati širom svijeta i tražiti od Svijeta i Evrope da izoluju Dodika i njegovu anticivilizacijsku politiku.

Na kraju, pitat ću još jednom javno: gdje su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, gdje su svi ti koji stoje iza BiH? Vrijeme je opstanka jedne evropske zemlje i jednog naroda (a mi smo jedan narod svi), a ne jedne etnije za vreću zlata ili druge etnije za mitove o nebeskom narodu.

Dodika treba procesuirati, izolovati i ukloniti sa scene, a ne graditi lični politički kredibilitet na odgovorima istom u dokazivanju kako izjavama branimo državu od Dodika, dok se BiH raspada!”, poručio je Mijatović.