Home Novosti BiH MILE DODIK SVE PRIZNAO I NAPISAO: “Cilj nam je bio da SDA...

MILE DODIK SVE PRIZNAO I NAPISAO: “Cilj nam je bio da SDA ne učestvuje u vlasti na nivou BIH i u…”

Predsjednik SNSD-a piše da je pri formiranju vlasti na nivou BiH cilj bio da u njoj ne učestvuje SDA i da su u tome uspjeli.

“Vjerujem da u RS-u ne postoji stranka koja bi prihvatila SDA, koja ima politiku da RS što više odvoji od Srbije”, napisao je Milorad Dodik na Instagramu u osvrtu na svoje aktivnosti u protekloj sedmici.

Dodao je da je u toku prošle sedmice u nekoliko intervjua ponovio da ima malo više tolerancije prema novim partnerima iz Federacije, ali da ne prihvata njihove politike.

Prema njegovim riječima, “rad Vijeća ministara BiH suštinski je ostao isti, bez koordinisane vanjske politike i s pokušajima da se Republici Srpskoj nametnu mnoge stvari, a samo jedna od njih je priča o imovini”.

“Strankama s kojima smo formirali Vijeće ministara rekli smo da što se tiče evropskih politika, možemo da razgovaramo o svih 14 prioriteta u paketu, a ne da neko drugi bira šta njemu odgovara. Kada kažemo dajte na dnevni red Ustavni sud ili OHR, onda kažu to ćemo kasnije. Kad kasnije? Za 20 godina. Takav pristup za RS je neprihvatljiv”, napisao je Dodik.