Home Novosti ŠTA SE DEŠAVA? NOVI INCIDENTI NA KOSOVU, I DALJE BLOKIRAN ULAZ VOZILIMA...

ŠTA SE DEŠAVA? NOVI INCIDENTI NA KOSOVU, I DALJE BLOKIRAN ULAZ VOZILIMA SA SRBIJANSKIM REGISTRACIJAMA: Aleksandar Vučić obratit će se javnosti…

Iz Kancelarije za Kosovo navode da su brata i sestru sinoć pripadnici Rosu jedinica u Žitkovcu kod Zvečana prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli.

Doktor Boban Mitrović iz KBC Kosovska Mitrovica rekao je da su oni stabilno, ali da su pod teškim psihičkim stresom.

“Dječak je dobio više udaraca u predjelu glave i udarac nogom u predjelu slabina, dok je sestra, koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora, vučena po zemlji i pri tome zadobila kontuzione povrede desnog ramena”, rekao je Mitrović, prenosii RTS.

Na Jarinju je jučer uhapšen Dalibor Spasić, osumnjičen za napade na novinare, objavio je ministar unutrašnjih poslova u Prištini Xhelal Sveçla.

Direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković rekao je da je u petak u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice bilo opsadno stanje, da su kosovski specijalci maltretirali građane i pokušali da uhapse Srbe.

U petak je u Leposaviću uhapšen Nemanja Vlašković. Branilac uhapšenog Vlaškovića, advokat Predrag Miljković, izjavio je da njegov branjenik nije napadao novinare 29. maja u Leposaviću, ističući da posjeduje dokaz za to.

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srbijanskim registracijama preko administrativnih punktova.

State Department ponovo je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da odmah i bezuslovno oslobode trojicu kosovskih policajaca koji su privedeni 14. juna.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji u 10 sati.