Home Novosti BiH Milorad Dodik najavio miting u Banjaluci: Nećemo dozvoliti da se prekraja izborna...

Milorad Dodik najavio miting u Banjaluci: Nećemo dozvoliti da se prekraja izborna volja

“Zajedno s koalicionim partnerima u utorak ćemo održati miting u Banjaluci u 18 časova, kako bismo poručili da nećemo dozvoliti da se prekraja izborna volja naroda Republike Srpske”, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Milorad Dodik je najavio kontraskup, jer su nedavno lideri opozicije u RS također imali dva skupa na kojima su tražili novo prebrojavanje glasova za potpredsjednika i predsjednika RS.

CIK je zbog nelogičnosti i narušavanja izbornog procesa ponovio brojanje glasačkih listića. Dodik i vladajuća koalicija su najavili okupljanje kako bi, kaže on, oduprijeli opasnim namjerama opozicije i stranaca.

“Republika Srpska će se i ovaj put oduprijeti opasnim namjerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka CIK-a da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj. Srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju zastupam. Nikakve manipulacije ne mogu promijeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za jaku i stabilnu Republiku Srpsku”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, Milorad Dodik je je osvojio veći broj od svoje protukandidatkinje Jelene Trivić za mjesto predsjednika RS, ali je CIK, nakon što su uočene nepravilnosti u izbornom procesu, odlučio novo brojanje glasova.