Home Novosti NIZOZEMSKI PARLAMENT ŠOKIRAO SCHMIDTA I PLENKOVIĆA: “Odluke visokog predstavnika su NEPRAVEDNE. Pritisak...

NIZOZEMSKI PARLAMENT ŠOKIRAO SCHMIDTA I PLENKOVIĆA: “Odluke visokog predstavnika su NEPRAVEDNE. Pritisak Hrvatske potkopava demokratski razvoj BiH!”

Nizozemski parlament pozvao je vladu ove zemlje da se izjasni protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Da je visoki prestavnik nametnutim izmjenama Ustava FBiH i Izbornog zakona pogodovao jednoj stranci, HDZ-u, jasno je parlamentarcima Kraljevine Nizozemske. Također, jasno im je, iako to Schmidt negira, da je pritisak Hrvatske bio ključan u nametanju odluka i guranje naše zemlje u još dublju političku i društvenu agoniju.

Kako javlja portal Istraga, nizozemski parlament je danas uvojio deklaraciju u kojoj se navodi da je “novi izborni zakon nepravedan” i da je “pritisak Hrvatske za usvajanje kontroverznih izbornih reformi potkopava demokratski razvoj Bosne i Hercegovine”.

Također, nizozemski parlament pozvao je i vladu ove zemlje da se izjasni protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Novi izborni zakon je nepravedan. Pritisak Hrvatske za usvajanje kontroverznih izbornih reformi potkopava demokratski razvoj Bosne i Hercegovine, piše u deklaraciji koju je usvojio nizozemski parlament. Pozvana je tamošnja Vlada da se izjasni protiv Dodika i Čovića