Home Novosti BiH MILORAD DODIK PONOVO VRIJEĐA BEĆIROVIĆA: “Nije u koordinaciji sam sa sobom, zvuči...

MILORAD DODIK PONOVO VRIJEĐA BEĆIROVIĆA: “Nije u koordinaciji sam sa sobom, zvuči kao politički Amerikanac”

Dodikova reakcija stiže nakon što je Bećirović dao intervju za The Washington Post, a njegovu poruku na X.com-u prenosimo u cijelosti.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo je iskoristio društvene mreže da bi vrijeđao političke neistomišljenike. Ovaj put, meta mu je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

Dodikova reakcija stiže nakon što je Bećirović dao intervju za The Washington Post, a njegovu poruku na X.com-u prenosimo u cijelosti.

“Bećirović nije u koordinaciji sam sa sobom kad priča o RS, BiH, Rusiji i Americi. Dobro bi bilo da se sastavi i konačno shvati da živi u BiH koja je sastavljena i od RS. Upravo zbog toga svaki dan mora da piše o RS i tako pokazuje da bez nje ne može ništa. Ni lijevo ni desno, a pogotovo ne da uradi bilo šta jednostrano.
Uzda se u odgovor Zapada, poziva na nasilje i onda tvrdi da se bori protiv potencijalnog nasilja. Gotovo da zvuči kao politički Amerikanac. Od Amerike smo do sada vidjeli samo prijetnje silom. Vidimo to i svuda u svijetu, šta rade i koji su im interesi.

Sva ova njihova naklapanja koja slušamo u posljednje vrijeme mogla bi voditi ka tome da komentarisanjem neke BiH i dizanjem tenzija na ovom prostoru pokušavaju prikriti sve svoje neuspjehe na globalnom planu, baš ono što Bećirović kaže da radi Rusija.
Pričaju o međunarodnim sporazumima, a prvi su ih srušili i u BiH i na Kosovu. To je velika i moćna Amerika, koja zna samo da prijeti i raspaljuje vatru među narodima. Oni su ti koji žive na sukobima drugih. Onaj ko se zalaže za pravdu, ne koristi nasilje, ali Amerikancima polazi sve za rukom, pa i da pričaju da su za mir dok vode rat.

To misli i Bećirović, samo što ga niko ne doživljava. Može samo da piše, jer nije on taj koji odlučuje”, kazao je Dodik.