Home Archive MONSTRUOZNO: Ovaj čovjek ponovno traži da se Peteru Handkeu podigne SPOMENIK U...

MONSTRUOZNO: Ovaj čovjek ponovno traži da se Peteru Handkeu podigne SPOMENIK U SREBRENICI…

Udruženje građana “Istočna alternativa” ponovo je uputilo zahtjev nadležnim u opštini Srebrenica da se u tom gradiću podigne spomen-bista ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost, austrijskom piscu Peteru Handkeu

Iz “Istočne alternative” pojašnjavaju da su prvi zahtjev za odobravanje lokacije na kojoj bi bila podignuta bista Handkeu poslali još polovinom oktobra, međutim, kako tvrde, odgovor još nisu dobili.

Udruženje građana “Istočna alternativa” zahtijeva od načelnika Srebrenice, predsjednika Skupštine opštine i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove da pronađu lokaciju za postavljenje spomen-biste nobelovcu Peteru Handkeu.

Naši prijedlozi su lokacija ispred zgrade opštine Srebrenica, u parku ili ispred marketa u blizini kružnog toka u samom centru grada. Budući da na naš prvi zahtjev nismo dobili nikakav odgovor, tražimo da se o ovome izjasne i odbornici Skupštine opštine Srebrenica.

Nobelovac i veliki prijatelj Srba Peter Handke zaslužio je da za života dobije jedno ovakvo priznanje – poručuje predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović.

(SB)